Showing 161–180 of 2717

Q161.S.I unit of temperature

Easy
A KELVIN
B METER
C AMPERE
D VOLT
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2024

Correct Answer: A

Q162.Correct Punctuation:

Easy
A The planet closer to the Sun is Mercury
B The planet closer' to the Sun is Mercury
C The planet closer to the Sun' is Mercury
D The planet closer to the Sun is Mercury;
Space & Astronomy PPSC 2024

Correct Answer: A

Q163.Unit of heat

Easy
A Joul
B Watt
C Newton
D Ampere
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2024

Correct Answer: A

Q164.Which of the following produce electrolyte after reaction:

Easy
A CaCO3
B Cao
C Naso4
D NaCl
Physical Science PPSC 2024

Correct Answer: D

Q165.Which of the following increase the rate of chemical reaction:

Easy
A Reactants
B Products
C Catalyst
D All of these
Physical Science PPSC 2024

Correct Answer: C

Q166.Ozone layer safe earth from which of the following rays

Easy
A UV RAYS
B Infrared Rays
C Visible Light
D All of these
Environment & Ecology PPSC 2024

Correct Answer: A

Q167.Longest Bone of Human Body:

Easy
A spine
B Occipital
C parietal
D Femur
Human Body & Health PPSC 2024

Correct Answer: D

Q168.Sulphur oxide and oxide of nitrogen causes:

Easy
A Heavy Rain
B Dust Rain
C Acid Rain
D All of these
Physical Science PPSC 2024

Correct Answer: C

Q169.20 to 25 percent wind erosion caused by:

Easy
A Surface roll
B Friction
C Surface Creep
D Shrinkage
Environment & Ecology PPSC 2024

Correct Answer: C

Q170.All of the following caused wind deposits excepts:

Easy
A Wind Speed
B Terrain
C Temperature
D Pedimount
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: D

Q171.Climate shift could disrupt farming and ____thousands of species of animals and plants.

Easy
A Wipe off
B Wipe Out
C Wipe down
D Any of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q172.0 degree is equal to how much kelvin?

Easy
A 280
B 273
C 298
D 300
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2024

Correct Answer: B

Q173.Friction is a

Easy
A Device
B Force
C Speed
D Mass
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q174.Soya sause is produced with the help of fungus?

Easy
A Trichophyton bullosum
B Trichophyton
C Helminthosporium
D Apergilus
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: D

Q175.Most abundant metal in Human body

Easy
A Iron
B Aluminium
C Zinc
D Calcium
Human Body & Health PPSC 2024

Correct Answer: D

Q176.Which continent is covered wholly with an ice sheet?

Easy
A Asia
B Antarctica
C Europe
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q177.Movement of air is called?

Easy
A Wind
B Climate
C Mixture of gasses
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q178.What is the cause of acid rain?

Easy
A Chlorine
B CO2
C Sulphur and Nitrogen
D None of these
Physical Science PPSC 2024

Correct Answer: C

Q179.Which type of energy is produced in a nuclear fission reaction?

Easy
A Electric energy
B Chemical energy
C Thermal energy
D Geothermal energy
Physical Science PPSC 2024

Correct Answer: C

Q180.One US Gallon is equal to how many Litters

Easy
A 3.75
B 5
C 2.75
D 3.25
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A