FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1–20 of 3711

Q1.Who doesn't eat animal meat?

Medium
A Tiger
B vegan
C wolf
D None of these
Other PPSC 2026

Correct Answer: B

Q2.Most prominent marriage system globally is?

Medium
A Monogamy
B Natural
C Bigamy
D None of these
Other PPSC 2026

Correct Answer: A

Q3.Paradise of Asia is?

Medium
A Kashmir
B Ladakh
C Bhutan
D Nepal
Other PPSC 2026

Correct Answer: A

Q4.Days in leap year:

Medium
A 365
B 366
C 367
D 368
Other PPSC 2026

Correct Answer: B

Q5.How many sustainable Development Goals are there?

Medium
A 16
B 17
C 18
D 19
Other PPSC 2026

Correct Answer: B

Q6.The first lady PM of the world?

Medium
A Srimavo Bandranaik
B Benzir Bhutto
C Margret
D None of these
Other PPSC 2026

Correct Answer: A

Q7.A fjord refers to?

Medium
A Storm in ocean
B long, narrow sea inlet characterized by steep cliffs or mountains
C Whirl in sand dune
D Rock in river
Other PPSC 2026

Correct Answer: B

A fjord is a long, narrow inlet of the sea between high cliffs, typically formed by glacial erosion.

Q8.Freud: psychoanalysis :: *_*: genetics analogy?

Medium
A Darwin
B Mendel
C Herbert Spencer
D Thomson
Other PPSC 2026

Correct Answer: B

Just as Freud founded psychoanalysis, Gregor Mendel is considered the founder of the science of genetics.

Q9.Terrorism defined by____ in 1937?

Medium
A UNO
B League of Nation
C USA
D None of these
Other PPSC 2026

Correct Answer: B

Terrorism was first formally defined by the League of Nations in 1937.

Q10.Polo has how many periods?

Medium
A 8
B 10
C 6
D 12
Other PPSC 2026

Correct Answer: C

A game of polo is divided into 6 periods called chukkers.

Q11.Statue of liberty is in?

Medium
A New York
B Florida
C Washington DC
D California
Other PPSC 2026

Correct Answer: A

The Statue of Liberty is located in New York.

Q12.Mother of all science?

Medium
A Physics
B Biology
C Chemistry
D Mathematics
Other PPSC 2026

Correct Answer: D

Mathematics is often called the mother of all sciences.

Q13.Hollywood Sign is placed in which city?

Medium
A Los Angeles
B Los Vegas
C Miami
D None of these
Other PPSC 2026

Correct Answer: A

The Hollywood Sign is located in Los Angeles, California.

Q14.Hollywood is famous for which type of work?

Medium
A Statue Making
B Paintings
C Film Making
D Trade and Development
Other PPSC 2026

Correct Answer: C

Hollywood is world-famous for film making.

Q15.What is the Motto of IOC in Latin language?

Medium
A Citius, Altius , Fortius
B Fortius , Citius
C Citius , Altius
D None of these
Other PPSC 2026

Correct Answer: A

The Olympic motto in Latin is "Citius, Altius, Fortius" meaning Faster, Higher, Stronger.

Q16.Dali: Surrealism:: Braque: ?

Medium
A Cubism
B Conism
C Cylindrical
D None of these
Other PPSC 2026

Correct Answer: A

Just as Dali is associated with Surrealism, Braque is associated with Cubism.

Q17.Trampoline is the word of which language?

Medium
A Latin
B English
C French
D Italian
Other PPSC 2026

Correct Answer: D

The word "trampoline" originates from the Italian word "trampolino."

Q18.Which animal is called the ship of the desert ?

Medium
A Cow
B Camel
C Goat
D Sheep
Other PPSC 2026

Correct Answer: B

The camel is commonly known as the "ship of the desert."

Q19.Which of the following country does not share border with Afghanistan?

Medium
A Pakistan
B Tajikistan
C Iran
D Azerbijan
Other PPSC 2026

Correct Answer: D

Azerbaijan does not share a border with Afghanistan, unlike Pakistan, Tajikistan, and Iran.

Q20.Largest Muslim Country by area is ?

Medium
A Pakistan
B Indonesia
C Kazakastan
D None of these
Other PPSC 2026

Correct Answer: C

By land area, Kazakhstan is the largest Muslim-majority country, per the answer key.