Showing 181–200 of 705

Q181.Synonym of "Tepid":

Medium
A Hot
B Lukewarm
C Cold
D Boiling
Synonyms CSS

Correct Answer: B

"Tepid" means only slightly warm; lukewarm.

Q182.Synonym of "Ubiquitous":

Hard
A Rare
B Present everywhere
C Absent
D Hidden
Synonyms PPSC

Correct Answer: B

"Ubiquitous" means present, appearing or found everywhere.

Q183.Synonym of "Vacuous":

Hard
A Intelligent
B Empty
C Thoughtful
D Clever
Synonyms CSS

Correct Answer: B

"Vacuous" means having or showing a lack of thought or intelligence.

Q184.Synonym of "Wane":

Medium
A Increase
B Decrease
C Grow
D Rise
Synonyms PMS

Correct Answer: B

"Wane" means to decrease in vigor or extent.

Q185.Antonym of "Compliant":

Medium
A Obedient
B Defiant
C Yielding
D Submissive
Antonyms CSS

Correct Answer: B

"Compliant" means ready to comply; antonym is "defiant".

Q186.Antonym of "Diaphanous":

Hard
A Transparent
B Opaque
C Clear
D Thin
Antonyms PMS

Correct Answer: B

"Diaphanous" means very delicate and translucent; antonym is "opaque".

Q187.Antonym of "Ebullience":

Hard
A Enthusiasm
B Lethargy
C Energy
D Excitement
Antonyms CSS

Correct Answer: B

"Ebullience" means cheerful enthusiasm; antonym is "lethargy".

Q188.Antonym of "Exiguous":

Hard
A Scanty
B Abundant
C Limited
D Meager
Antonyms PPSC

Correct Answer: B

"Exiguous" means very small in amount; antonym is "abundant".

Q189.Antonym of "Fanatical":

Medium
A Extreme
B Moderate
C Passionate
D Devoted
Antonyms CSS

Correct Answer: B

"Fanatical" means filled with excessive enthusiasm; antonym is "moderate".

Q190.Antonym of "Gaunt":

Medium
A Thin
B Plump
C Bony
D Lean
Antonyms PMS

Correct Answer: B

"Gaunt" means thin and haggard; antonym is "plump".

Q191.Antonym of "Hamper":

Medium
A Obstruct
B Facilitate
C Hinder
D Block
Antonyms CSS

Correct Answer: B

"Hamper" means to hinder; antonym is "facilitate".

Q192.Antonym of "Impede":

Easy
A Block
B Assist
C Hinder
D Obstruct
Antonyms PPSC

Correct Answer: B

"Impede" means to obstruct; antonym is "assist".

Q193.Antonym of "Jovial":

Easy
A Cheerful
B Gloomy
C Happy
D Merry
Antonyms CSS

Correct Answer: B

"Jovial" means cheerful and friendly; antonym is "gloomy".

Q194.Antonym of "Kindle":

Easy
A Ignite
B Extinguish
C Arouse
D Start
Antonyms PMS

Correct Answer: B

"Kindle" means to set fire; antonym is "extinguish".

Q195.Antonym of "Languid":

Medium
A Weak
B Energetic
C Dull
D Tired
Antonyms CSS

Correct Answer: B

"Languid" means lacking energy; antonym is "energetic".

Q196.Antonym of "Meticulous":

Medium
A Careful
B Careless
C Precise
D Thorough
Antonyms PPSC

Correct Answer: B

"Meticulous" means showing great attention to detail; antonym is "careless".

Q197.Antonym of "Nonchalant":

Hard
A Casual
B Concerned
C Indifferent
D Relaxed
Antonyms CSS

Correct Answer: B

"Nonchalant" means casually calm; antonym is "concerned".

Q198.Antonym of "Oblivious":

Easy
A Unaware
B Aware
C Ignorant
D Forgetful
Antonyms PMS

Correct Answer: B

"Oblivious" means unaware; antonym is "aware".

Q199.Antonym of "Pacify":

Medium
A Calm
B Agitate
C Soothe
D Appease
Antonyms CSS

Correct Answer: B

"Pacify" means to make calm; antonym is "agitate".

Q200.A government run by old people

Hard
A Gerontocracy
B Plutocracy
C Theocracy
D Autocracy
One Word Substitution PMS

Correct Answer: A

Gerontocracy is a government ruled by elders.