FILTER BY SUBTOPIC

Showing 181–200 of 3711

Q181.income statement is also known as :

Easy
A Statement of earnings
B Statement of balance Sheet
C Statement of income
D Statement of operations
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q182.The basic financial statements include:

Easy
A Statement of Cash Flows
B Statement of Retained Earnings
C Balance Sheet and Income Statement
D All of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q183.which statement shows the flow of cash and cash equivalents during the financial period:

Easy
A Statement of changes in equity
B Cash flow statement
C Balance Sheet
D income statement
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q184.Performance measurement is:

Easy
A The determination of improvement efforts
B The process of quantifying action
C The improvement of operations
D The planning and control of operations
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q185.Monopolistic competition differs from perfect competition primarily because:

Easy
A Monopolistic competition, firms can differentiate their products
B Perfect competition, firms can differentiate their products
C in monopolistic competition industry produces all of the market supply of goods
D none of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q186.The parties to joint venture are called:

Easy
A Principal and agent
B Friends
C Co-ventures
D Partners
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q187.Undistributed profits are also known as:

Easy
A Corporate saving
B Retained earning
C General reserve
D All of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q188.The maximum amount beyond which a company is not allowed to raise funds by Issue of Share is :

Easy
A Issue Capital
B Reserve Capital
C Nominal capital
D Subscribed Capital
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q189.Financial planning for long term and seasonal expense is:

Easy
A Best
B Worst
C Aggresive
D Conservative
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q190.The capital budgeting in which we check in how many year initial investment is cover is called:

Easy
A Net present Value
B Internal rate of return
C Payback period
D Disocunted cash flow
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q191.Leadership motivates the people to work and not the power of money", this concept is related to

Easy
A Autocratic model
B Custodial model
C Supportive model
D Collegial model
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q192.Right Shares are the shares

Easy
A Offered to the existing equity shareholers
B Issued by a newly formed company
C Legally issued to the public at large
D That have a right of redemption
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q193.Variable manufacturing overhead (VMOH) Fixed manufacturing overhead (FMOH) is a part of :

Easy
A Standard cost
B Manufacturing overhead cost
C Activity based cost
D Marginal overhead cost
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q194.Which of the following is not one of Power Point's Views

Easy
A Outline View
B Slide Sorter
C Slide Show View
D none
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q195.The Process of removing unwanted part of an image is called:

Easy
A Hiding
B Cutting
C Cropping
D Bordering
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q196.Which of the following is not a vector quantity:

Easy
A Displacement
B Valocity
C Speed
D Accelaration
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q197.Our brain demands the most:

Easy
A Glucose
B Lactose
C Proteins
D vitamins
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q198.The amount of oxygen required to store your body to its normal resting level of metabolic function is called:

Easy
A EPOC
B Deficit Oxygen
C Lactate Threshold
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q199.Horticulture is the study of:

Easy
A Animals
B Insects
C Plants & Fruits
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q200.What is the meaning of Apprehension:

Easy
A Depth
B Elongation
C Security
D Arrest
Other PPSC 2023

Correct Answer: D