FILTER BY SUBTOPIC

Showing 181–200 of 748

Q181.In Table tennis, the length of the table is?

Medium
A 3.74m
B 2.74m
C 6.62m
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q182.1 Metric ton is equal to:

Medium
A 100 Kilograms
B 500 Kilograms
C 1000 Kilograms
D 10000 Kilograms
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q183.The length of Karakoram Highway (KKH) in Pakistan is:

Medium
A 650 km
B 785 km
C 805 km
D 1200 km
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q184.Pakistan shares a common border with People's Republic of China approximately:

Medium
A 600 km
B 700 km
C 800 km
D 900 km
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q185.Who among the following leaders had translated the Lahore Resolution from English to Urdu on 23rd March 1940

Medium
A Maulana Zafar Ali Khan
B Chaudhri Khaleeq-uz-Zaman
C Dr. Muhammad Alam
D Sir Sikander Hayat
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q186.The last Prime Minister before the imposition of 1958 Martial law was:

Medium
A Hussain Shaheed Suharwardi
B Muhammad Ali Bogra
C Ch.Muhammad Ali
D Feroz Khan Noon
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q187.For how many days the National Assembly of Pakistan has essentially to meet in a year?

Medium
A 100 days
B 130 days
C 150 days
D 200 days
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q188.Pakistan aim to spend 7% of GDP by 2015,on:

Medium
A Health
B Communication
C Irrigation
D Education
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q189.Pakistan 's literacy rate is:

Medium
A 55%
B 48.50%
C 56.20%
D 51%
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q190.Montagu-Chelmsford Reforms of 1919 awarded how much representation to Muslims in Central Legislature?

Medium
A 2/3
B 1/3
C 3/4
D 1/4
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q191.Cabinet Mission was sent to India in:

Medium
A March 1946
B April 1946
C May1946
D August 1946
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q192.The approximate Circumference of the Earth at the equator is:

Medium
A 40075Km
B 50075Km
C 60075Km
D 70075Km
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q193.The height of Nanga Parbat is:

Medium
A 8.126m
B 7.521m
C 6.125m
D 9,500m
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q194.1/1000=?

Medium
A 0.001
B 1.001
C 2.001
D 3.001
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q195.Mamnoon Hussain was President of Pakistan from:

Medium
A 2013-2018
B 2014-2018
C 2015-2018
D 2016-2019
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q196.What is the length of badminton court for single competition?

Medium
A 13.40m
B 14.40m
C 15.40m
D 16.40m
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q197.The United Kingdom EU Referendum(or the Brexit referendum) was took place on

Medium
A 23 may 2016
B 25 may 2016
C 23 june 2016
D 25 june 2016
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q198.0.05 is equal to which of the following fractions?

Medium
A 1/10
B 1/15
C 1/18
D 1/20
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q199.A fruit seller had some mangoes He sells 30% mangoes and still has 280 mangoes. Find the number of mangoes he had.

Medium
A 400 Mangoes
B 588 Mangoes
C 600 Mangoes
D 388 Mangoes
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q200.Iran nuclear Deal is also known as :

Medium
A JOCPA
B JCPOA
C P5+1
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B