Showing 181–200 of 322

Q181.Khanki Headworks is situated on River Chenab in District?

Easy
A Mianwal
B Narowal
C Gujranwala
D Lahore
Provinces & Territories PPSC 2024

Correct Answer: C

Q182.When was Indian council act passed?

Easy
A 1855
B 1858
C 1861
D 1884
Provinces & Territories PPSC 2023

Correct Answer: C

Q183.Which is the highest peak of Himalayas range in Pakistan?

Easy
A Sakesar
B Tirch Mir
C Nanaga Parbat
D K-2
Provinces & Territories PPSC 2023

Correct Answer: C

Q184.Kalabagh is located in which province:

Easy
A Punjab
B Sindh
C KPK
D Balouchistan
Provinces & Territories PPSC 2023

Correct Answer: A

Q185.Which is the longest river of Pakistan:

Easy
A Chenab
B Jhelum
C Indus
D Sutlej
Provinces & Territories PPSC 2023

Correct Answer: C

Q186.The longest river of Pakistan is ?

Easy
A Sutlej
B Indus
C Jhelum
D Chenab
Provinces & Territories PPSC 2023

Correct Answer: B

Q187.How many Barrages in Pakistan:?

Easy
A 44
B 19
C 38
D 56
Provinces & Territories PPSC 2023

Correct Answer: B

Q188.Which province of Pakistan has cultural roots in line with Indus Valley Civilization?

Easy
A Sindh
B Punjab
C KPK
D Baluchistan
Provinces & Territories PPSC 2023

Correct Answer: A

Q189.Which mountain range is located in the south of Pakistan?

Easy
A Himalayas
B Karakorum
C Kirthar
D None of these
Provinces & Territories PPSC 2023

Correct Answer: C

Q190.Kalabagh dam is located in which province:

Easy
A Punjab
B Sindh
C KPK
D Balochistan
Provinces & Territories PPSC 2023

Correct Answer: A

Q191.The Khunjerab Pass links Pakistan with:

Easy
A China
B Afghanistan
C India
D Iran
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: A

Q192.Which of the following province of Afghanistan has no border with Pakistan?

Easy
A Paktika
B Nangarhar
C Nimruz
D Herat
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: D

Q193.Which province in Pakistan has largest death rate due to COVID-19?

Easy
A Punjab
B Sindh
C KPK
D Baluchistan
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: B

Q194.Who is the current deputy Speaker of National Assembly of Pakistan?

Easy
A Zahid Akram Durrani
B Faisal Karim Kundi
C Sardar Muhammad Yaqoob
D Syed Ghulam Mustafa Shah
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: D

Q195.Nai Gaj Dam is being constructed in which province of Pakistan?

Easy
A Punjab
B Sindh
C Balochistan
D Khyber PK
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: B

Q196."Mekran" is situated in which province?

Easy
A Sindh
B Punjab
C KPK
D Balochistan
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: D

Q197.Siachen Glacier is in _____mountain range.

Easy
A Hindu Kush
B Karakoram
C Himalayas
D Pamir
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: B

Q198.How many senators are directly, elected from each province of Pakistan?

Easy
A 24
B 25
C 23
D 22
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: C

Q199.The Khunjerab Pass connects Pakistan with___

Easy
A iran
B Afghanistan
C china
D None of thse
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: C

Q200.Pakistan is connected to Afghanistan via

Easy
A Gomal Pass
B Tochi Pass
C Khyber Pass.
D Khunjerab Pass
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: C