FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2001–2020 of 3711

Q2001.Tiananmen Square is in which country?

Easy
A Taiwan
B China
C Canada
D Japan
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2002.K2 stand for?

Easy
A Kangchenjunga
B Lhotse
C Karakorum 2
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2003.Diamer Bhasha Dam is constructed on which river?

Easy
A Kabul River
B Jhelum River
C Indus River
D Chenab River
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2004.Greenwich is in which city?

Easy
A London
B Paris
C Tokyo
D Vienna
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2005.Who is the founder of ENIAC?

Easy
A John Mauchly
B j. Eckert
C Both
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2006.A Type of non- impact printers, who print head has many tinny nozzles that spray ink on the paper is called:

Easy
A 3D printers
B Inkjet printers
C Laser printers
D Thermal printers
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2007.The arrangement of words in a sentence is called:

Easy
A Arrangement
B Syntax
C Font
D All of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2008.{) is called?

Easy
A Spacing
B Highlighting
C Parenthesis
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2009.Artificial Intelligence is called which generation of computing?

Easy
A 5th Generation
B 6th Generation
C 7th Generation
D 8th Generation
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2010.Which flu affects birds?

Easy
A H5N1 (INFLUENZA)
B INFLUENZA A
C INFLUENZA B
D All of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2011.Which sign used with word Alas:

Easy
A ?
B !
C .
D :
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2012.If ABCD is a square where A(2,3), B(6,7), C(10,1), then D=?:

Easy
A (6,3)
B (-6,-3)
C (6,-3)
D (6,5)
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2013.Who took the Kashmir issue to the UNO?

Easy
A Gandhi
B Jawaharlal Nehru
C Lal bahadur
D Quid e Azam
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2014.Who is the founder of Dawn News?

Easy
A M. Ali Johar
B Liaqat Ali
C Quid e Azam
D M. Ali boghra
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2015.Who is the founder of Al-Hilal newspaper?

Easy
A MaulanaAbdulKalam Azad
B Quid E Azam
C M. Ali Johar
D Khawaja Nizam udin
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2016.Founder of Tughlaq dynasty?

Easy
A Ghayas ud din Tughluq
B Shams ud din Altamush
C Feroz khan
D Babar
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2017.Lahore Resolution changed 'states' into 'state' by amendment in which year?

Easy
A 1946
B 1949
C 1950
D 1951
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2018.In which year did Gilgit-Baltistan become a semi-province?

Easy
A 2006
B 2009
C 1969
D 1999
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2019.What was the operation launched after the Malakand incident?

Easy
A Operation Rah e Rast
B Operation ZARB E AZAM
C Operation Search light
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2020.In 1940 resolution how many states were needed/demanded for Muslims:

Easy
A 1
B 2
C 5
D 7
Other PPSC 2025

Correct Answer: A