FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2041–2060 of 3711

Q2041.The language used for artificial intelligence is?

Easy
A Fortran
B Cobol
C Lisp
D Assembly
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Lisp has historically been used in artificial intelligence because it is well suited to symbolic processing.

Q2042.In a network with 25 computers which topolog would require the most extensive cabling?

Easy
A Star
B Mesh
C Bus
D None of the above
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Mesh is the correct factual response to “In a network with 25 computers which topolog would require the most extensive cabling”.

Q2043.Which of the following option is provided by Office Button?

Easy
A Save
B Open
C Print
D All of the above
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

All of the above is the correct factual response to “Which of the following option is provided by Office Button”.

Q2044.Which of the following document settings can be changed from the Home tab?

Easy
A Adding Bullets
B Font Size
C Adjusting Styles
D All of the above
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

All of the above is the correct factual response to “Which of the following document settings can be changed from the Home tab”.

Q2045.Which of the following is not a command in Insert tab?

Easy
A Style
B Page
C Table
D Link
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Style is not a command in Insert tab.

Q2046.Which of the following can be chan ged using the Page layout tab?

Easy
A Arrange
B Theme
C Page Setup
D All of the above
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

All of the above is the correct factual response to “Which of the following can be chan ged using the Page layout tab”.

Q2047.Which of the following tab is used to add the document citation?

Easy
A Insert
B Home
C References
D Page Layout
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

References is used to add the document citation.

Q2048.How many commands are present in the Reference tab?

Easy
A 5
B 4
C 6
D 7
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The correct number of commands are present in the Reference tab is 6.

Q2049.Which toolbar provides various options different master views?

Easy
A Common tasks toolbar
B Standard toolbar
C Formatting toolbar
D Drawing toolbar
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Common tasks toolbar is the correct factual response to “Which toolbar provides various options different master views”.

Q2050.Which of these sections does a slide la NOT have?

Easy
A Animations
B Lists
C Charts
D Titles
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Animations is the correct factual response to “Which of these sections does a slide la NOT have”.

Q2051.To insert slide numbers?

Easy
A Insert a text box and select insert >> Page Number
B Insert a textbox and select insert >> Page Number
C Choose Insert >> Slide Number
D Insert a new text box and select Insert >> slide Number
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Choose Insert >> Slide Number is the correct factual response to “To insert slide numbers”.

Q2052.The web page code is written using

Easy
A Perl
B Hypertext markup language
C Winzip
D URL
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Hypertext markup language is the correct factual response to “The web page code is written using”.

Q2053.The use of physical punishment for class management is called ?

Easy
A Corporal punishment
B Extinction technique
C Satiation technique
D Time out technique
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The use of physical punishment for class management is called Corporal punishment.

Q2054.Instructions are written in machine language as?

Easy
A Binary Code
B English Code
C Link Code
D Ne. Monics
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Binary Code is the correct factual response to “Instructions are written in machine language as”.

Q2055.How many characters in ASCII 8-bit code can represent?

Easy
A 390 characters
B 1000 characters
C 156 characters
D 256 characters
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

The correct number of characters in ASCII 8-bit code can represent is 256 characters.

Q2056.x(yz) - (xy)z is a representation of the?

Easy
A distributive law
B associative law
C multiplicative law
D addition law
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Associative law is the correct factual response to “x(yz) - (xy)z is a representation of the”.

Q2057.Is it necessary for an algorithm to solve a problem with an infinite number of steps?

Easy
A Yes
B No
C Error
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

No is the correct factual response to “Is it necessary for an algorithm to solve a problem with an infinite number of steps”.

Q2058.Arithmetic Operations are performed by?

Easy
A AU
B LU
C ALU
D CU
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Arithmetic Operations are performed by ALU.

Q2059.Barcode reader is a/an device?

Easy
A Input
B Output
C Display
D Storage
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Input is the correct factual response to “Barcode reader is a/an device”.

Q2060.A common technique to help people begin the creative process is?

Easy
A Brain storming
B Calculations
C Thoroughness
D Mental shortcuts
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

A common technique to help people begin the creative process is Brain storming.