FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2101–2120 of 3711

Q2101.Alexander the great was the king of?

Easy
A Portugal
B Egypt
C Greece
D Macedonia
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Macedonia is the correct factual response to “Alexander the great was the king of”.

Q2102.Taj Mahal is situated in?

Easy
A Agra
B Calcutta
C Delhi
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Agra is the correct factual response to “Taj Mahal is situated in”.

Q2103.Hamas group active in which country?

Easy
A Oman
B Palestine
C South Africa
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Palestine is the correct factual response to “Hamas group active in which country”.

Q2104.Roosevelt pioneered the 100-day concept in?

Easy
A 1932
B 1930
C 1933
D 1934
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

1933 is the correct factual response to “Roosevelt pioneered the 100-day concept in”.

Q2105.In a cyclic group of infinite order, identity has order?

Easy
A 1
B 3
C 5
D 7
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

01 is the correct factual response to “In a cyclic group of infinite order, identity has order”.

Q2106.The set {1,2,3} is called

Easy
A Odd set
B Set of natural number
C Set of whole number
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The set {1,2,3} is called Set of natural number.

Q2107.Which form of verb is used in past perfect tense?

Easy
A First
B Second
C Third
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Third is the correct factual response to “Which form of verb is used in past perfect tense”.

Q2108.The people who facilitate?

Easy
A Enabler
B Abler
C Conservative
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Enabler is the correct factual response to “The people who facilitate”.

Q2109.What is meant by operationalization?

Easy
A Algebra concepts
B Social benefits
C Abstract concepts
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Meant by operationalization is Abstract concepts.

Q2110.A list of questions which is handed over to the respondent, who reads the questions and records the answers himself is known as the?

Easy
A Interview schedule
B Interview guide
C Questionnaire
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Questionnaire is the correct factual response to “A list of questions which is handed over to the respondent, who reads the questions and records the answers himself is known as the”.

Q2111.Tea: Leave: Coffee?

Easy
A Plant
B Seeds
C Stimulant
D Leaves
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Seeds is the correct factual response to “Tea: Leave: Coffee”.

Q2112.A verb which required object is called?

Easy
A Transitive
B Infinitive
C Imperative
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

A verb which required object is called Transitive.

Q2113.I cannot come to see you tomorrow

Easy
A Till
B Until
C Unless
D By
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Until is the correct factual response to “I cannot come to see you tomorrow”.

Q2114.A place where many people live is known as?

Easy
A Hamlet
B Settlement
C Town
D None of those
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

A place where many people live is known as Settlement.

Q2115.What is meant by empathy

Easy
A Ability to understand
B Inabillty
C Social norms
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Meant by empathy is Ability to understand.

Q2116.The fifth derivative of sin x is

Easy
A cos x
B sin x
C sec
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The fifth derivative of sin x is cos x.

Q2117.The horizonal demand curve parallel to X-axis implies that the elasticity of demand is?

Easy
A Zero
B Infinite
C Equal to one
D Greater than zero
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The horizonal demand curve parallel to X-axis implies that the elasticity of demand is Infinite.

Q2118.The roots of odd polynomial are

Easy
A Prime
B Odd
C Even
D Rational
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

The roots of odd polynomial are Rational.

Q2119.The type of Shirkatul-milk is

Easy
A Shirkatul Aqd
B Shirkatul Risala
C Shirkatul Eco
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The type of Shirkatul-milk is Shirkatul Aqd.

Q2120.Who initiated the Orangi piolet project?

Easy
A All Hameed Khan
B Waseem Abidi
C Akhtar Hameed Khan
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Waseem Abidi is the correct factual response to “Who initiated the Orangi piolet project”.