FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2121–2140 of 3711

Q2121.Nawab Waqar ul Muik became the of Aligarh Institute?

Easy
A Principal
B Vice Principal
C Secretary
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Secretary is the correct factual response to “Nawab Waqar ul Muik became the of Aligarh Institute”.

Q2122.The river Jhelum and Indus meet at

Easy
A Head Baloki
B Head Punjnad
C Head Trimmu
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Head Trimmu is the correct factual response to “The river Jhelum and Indus meet at”.

Q2123.Ziarat was the summer residence of the chief commissioner of?

Easy
A Punjab
B KPK
C Sindh
D Balouchistan
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Balouchistan is the correct factual response to “Ziarat was the summer residence of the chief commissioner of”.

Q2124.Women shelter homes is called

Easy
A Dar-ul-Aman
B Dar-ul-Uioom
C Dar-ul-Naji
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Women shelter homes is called Dar-ul-Aman.

Q2125.The principle of one for all and all for one implies?

Easy
A Checks and balance
B Individual responsibility
C Collective responsibility
D Political homogeneity
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Collective responsibility is the correct factual response to “The principle of one for all and all for one implies”.

Q2126.The temporary release of a prisoner is called?

Easy
A Parole
B Amnesty
C Pardon
D Bail
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The temporary release of a prisoner is called Parole.

Q2127.he concept which refers how well the services or products are brought from company to customers is classified as _____?

Easy
A customer training
B customer consulting
C ordering ease
D delivery
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

He concept which refers how well the services or products are brought from company to customers is classified as delivery.

Q2128.Which country targeted US security forces in Iraq?

Easy
A Egypt
B Iran
C Syria
D Lebanon
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Iran is the correct factual response to “Which country targeted US security forces in Iraq”.

Q2129.Speculation balance theory analyzed by

Easy
A Comte
B Maynard Keynes
C Adam smith
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Maynard Keynes is the correct factual response to “Speculation balance theory analyzed by”.

Q2130.Qasem Soleimani belongs to which country?

Easy
A Turkey
B Lebanon
C Iran
D Iraq
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Iran is the correct factual response to “Qasem Soleimani belongs to which country”.

Q2131.The term mutually exclusive investment mean?

Easy
A choose one of the best investments
B Selection of one investment precludes the selection of an alternative
C The elite investment opportunities will get chose
D There are no investment option available
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Selection of one investment precludes the selection of an alternative is the correct factual response to “The term mutually exclusive investment mean”.

Q2132.White General test is used to detect ?

Easy
A Homodasticity
B Heteroscedasticity
C Monodasticity
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Heteroscedasticity is the correct factual response to “White General test is used to detect”.

Q2133.The most fundamental factor influencing someone's desires and behavior is their?

Easy
A Product
B Gender
C marketing
D culture
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Culture is the correct factual response to “The most fundamental factor influencing someone's desires and behavior is their”.

Q2134.Term of trade is used as?

Easy
A social benefits
B Annuity
C Export price to import price
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Export price to import price is the correct factual response to “Term of trade is used as”.

Q2135.Multicollinearity is based on?

Easy
A Uniform
B Variables
C Constant
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Variables is the correct factual response to “Multicollinearity is based on”.

Q2136.First social medical center was built in?

Easy
A Italy
B USA
C France
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

France is the correct factual response to “First social medical center was built in”.

Q2137.Liability_side of the balance sheet comprises?

Easy
A Long term liabilities
B Capital and reserve
C Current liabilities
D All of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “Liability_side of the balance sheet comprises”.

Q2138.Properly arrange data us called?

Easy
A Knowledge
B Information
C Sensation
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Properly arrange data us called Information.

Q2139.Beyond imagination means?

Easy
A Conceivable
B no way
C Reality
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Beyond imagination means no way.

Q2140.Open-ended question provide provide primarily ____data?

Easy
A Qunatitative data
B Confirmatory data
C Predictive data
D Qualitative data
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Open-ended question provide provide primarily Qualitative datadata.