Showing 201–220 of 233

Q201.Guess the closest possible meanings of the given idiom from the options given below? “A pipe dream”

Easy
A An unending dream
B A nightmare
C A day dream
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2022

Correct Answer: C

A day dream is the correct factual response to “Guess the closest possible meanings of the given idiom from the options given below? “A pipe dream””.

Q202.Idiom" As the Crow flies" means?

Easy
A Indirect way
B Directly
C Impossible task
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2022

Correct Answer: B

Idiom" As the Crow flies" means Directly.

Q203.Complete the proverb to make the sentence meaningful. If wishes______ horses, beggars would ride

Easy
A were
B was
C have
D None of these
Proverbs PMS 2022

Correct Answer: A

Complete the proverb to make the sentence meaningful. If wisheswere horses, beggars would ride.

Q204.The idiom "To bury the Hatchet" means?

Easy
A To make peace
B To make a wrong decision
C To lose something important
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2022

Correct Answer: A

The idiom "To bury the Hatchet" means To make peace.

Q205.Guess the closest possible meanings of the given idiom from the options given below: A pipe dream

Easy
A A nightmare
B day dream
C An unending dream
D A hope or plan that will never come true
Idioms Meaning PPSC 2022

Correct Answer: D

A hope or plan that will never come true is the correct factual response to “Guess the closest possible meanings of the given idiom from the options given below: A pipe dream”.

Q206.Idiom \" As the crow flies \" means :_______

Easy
A Indirect way
B Directly
C Impossible task
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2022

Correct Answer: B

Idiom \" As the crow flies \" means :Directly.

Q207.Give the meaning of idiom : To was one's dirty linen in public

Easy
A To criticize one's nature in public
B To quarrel in the open
C To do some ugly work in public
D To discuss dirty and scandalous matters of personal nature in the presence of strangers
Idioms Meaning PPSC 2022

Correct Answer: D

To discuss dirty and scandalous matters of personal nature in the presence of strangers is the correct factual response to “Give the meaning of idiom : To was one's dirty linen in public”.

Q208.Give the meaning of idiom: To throw down the glove

Easy
A To resort to wrong tactics
B To give a challenge
C To accept defeat
D To reject the prize
Idioms Meaning PPSC 2022

Correct Answer: B

To give a challenge is the correct factual response to “Give the meaning of idiom: To throw down the glove”.

Q209.Select the meaning of idiom between double quotes from the given options: He didn't bat an eye " means the same as ______

Easy
A He didn't see
B He was't happy
C He didn't show surprize
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2022

Correct Answer: C

Select the meaning of idiom between double quotes from the given options: He didn't bat an eye " means the same as He didn't show surprize.

Q210.Select the meaning of idiom between double quotes from the given options. To "jump on the bandwagon " means to _______

Easy
A Continue
B Rest
C Join in
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2022

Correct Answer: C

Select the meaning of idiom between double quotes from the given options. To "jump on the bandwagon " means to Join in.

Q211.Give the meaning of Idiom: To be rolling In money

Easy
A very rich
B washing a lot of money
C borrowing money
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2021

Correct Answer: A

Rolling in money' means to be very rich.

Q212.Give the meaning of idiom: To throw up the sponge:

Easy
A to offer a challenge
B To surrender or give up contest
C to become utterly disappointed
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2021

Correct Answer: B

To throw up the sponge' means to surrender or give up a contest.

Q213.Give the meaning of idiom A scapegoat

Easy
A A goat that has esxaped from the herd
B A person who is made to suffer for the misdeeds of another
C A sharp goat
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2021

Correct Answer: B

A 'scapegoat' is a person made to suffer for the wrongdoing of others.

Q214.Complete the following proverbial /idiomatic phrase with the correct option? A wolf in..................

Easy
A Donkey's clothing
B Sheep clothing
C Greece
D None of these
Proverbs PPSC 2021

Correct Answer: B

The idiom is 'A wolf in sheep's clothing.'

Q215.Match the following English proverb with Urdu equivalent: All are not saint that goes to church:

Easy
A بغل میں چھری منہ میں رام رام
B ہیں بجتاتھ سے ن ای تال
C آگے دوڑ پیچھے چھوڑ
D ان میں سے کوئی نہیں
Proverbs PPSC 2021

Correct Answer: A

The Urdu equivalent is 'بغل میں چھری منہ میں رام رام' (a knife under the arm, but 'Ram Ram' on the lips), describing hidden hypocrisy.

Q216.Choose the best meaning of the idiomatic phrase: To turn the tables

Easy
A to turn someone
B to turn the situation to one;s own side
C to reverse the condition completely
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2021

Correct Answer: C

To turn the tables' means to reverse a situation completely, gaining the advantage.

Q217.Give the meaning of Idiom: Spick and Span

Easy
A meanwhile
B neat and clean
C in the meantime
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2021

Correct Answer: B

Spick and span' means neat and clean.

Q218.Complete the following proverbial/ idiomatic phrase with correct option. Every cloud has a......................

Easy
A shining lining
B silver lining
C rainy lining
D None of these
Proverbs PPSC 2021

Correct Answer: B

The proverb is 'Every cloud has a silver lining.'

Q219.Give the meaning of Idiom To bury the hatchet

Easy
A to make peace
B to act unfairly
C to keep secret
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2021

Correct Answer: A

To bury the hatchet' means to make peace or end a conflict.

Q220.Complete the following proverbial/ idiomatic phrase with the correct option. Out of the frying-pan..................

Easy
A into the fire
B in the plate
C into the water
D None of these
Proverbs PPSC 2021

Correct Answer: A

The proverb is 'Out of the frying pan into the fire.'