Showing 201–220 of 249

Q201.The 8th amendment in the constitution of Pakistan relates to which article ?

Easy
A Article 58 (2B)
B Article 58
C Article 59
D Article 60
Constitution of 1973 PPSC 2025

Correct Answer: A

Q202.Pakistan state known as in constitution 1973?

Easy
A Republic of Pakistan
B The Islamic Republic of Pakistan
C Both A and B
D None of these
Constitution of 1973 PPSC 2025

Correct Answer: B

Q203.Civilian martial law administrator of Pakistan was;

Easy
A Zulfiqar Ali Bhutto
B Sikandar Mirza
C Parvaiz Musharaf
D Nawaz Sharif
Constitution of 1973 PPSC 2025

Correct Answer: A

Q204.In which month and year was Benazir Bhutto elected as Prime Minister of Pakistan for the second time:

Easy
A October 1993
B December 1993
C August 1993
D July 1993
Constitution of 1973 PPSC 2025

Correct Answer: A

Q205.First Civil Martial law administrator of Pakistan:

Easy
A Z A bhutto
B Parvez Musharaf
C Ayub Khan
D None of these
Constitution of 1973 PPSC 2025

Correct Answer: A

Q206.Second Constitution assembly of Pakistan year:

Easy
A 1955
B 1950
C 1948
D None of these
Constitution of 1973 PPSC 2025

Correct Answer: A

Q207.Who is First President of Pakistan?

Easy
A Iskander Mirza
B Ghulam Hussein
C Ishaq khan
D None of these
Constitution of 1973 PPSC 2025

Correct Answer: A

Q208.17th amendment in constitution of Pakistan in which year?

Easy
A Dec 2001
B Dec 2002
C Dec 2003
D None of These
Constitution of 1973 PPSC 2025

Correct Answer: C

Q209.Anti Terrorism courts in Pakistan established via which amendment:

Easy
A 11th
B 12th
C 15th
D None of These
Constitution of 1973 PPSC 2025

Correct Answer: B

Q210.Bicameral is introduced in which constitution of Pakistan:

Easy
A 1965
B 1973
C 1985
D None of these
Constitution of 1973 PPSC 2025

Correct Answer: B

Q211.1962 constitution of Pakistan enforced date:

Easy
A 8 june 1962
B 8 july1962
C 8 november 1962
D None of these
Constitution of 1973 PMS 2025

Correct Answer: A

Q212.Who was the president to sign 18th amendment ?

Easy
A Asif Zardari
B Parwaiz Musharif
C Zulfiqar Bhutto
D None of these
Constitution of 1973 PMS 2025

Correct Answer: A

Q213.Who drafted 1973 constitution of Pakistan?

Easy
A Ayub Khan
B Zia Ul Haq
C Zulifqar Ali Bhutto
D Mujeeb Ur Rehman
Constitution of 1973 PPSC 2022

Correct Answer: C

Zulifqar Ali Bhutto is the correct factual response to “Who drafted 1973 constitution of Pakistan”.

Q214.18th amendment passed in the reign of which government?

Easy
A PPP
B PMLN
C PTI
D None of these
Constitution of 1973 PPSC 2022

Correct Answer: A

PPP is the correct factual response to “18th amendment passed in the reign of which government”.

Q215.When Pervez Musharraf imposed martial law

Easy
A 6/12/1999 12:00:00 AM
B 5/12/1999 12:00:00 AM
C 9/12/1999 12:00:00 AM
D 10/12/1999 12:00:00 AM
Constitution of 1973 PPSC 2022

Correct Answer: A

12 June 1999 is the correct factual response to “When Pervez Musharraf imposed martial law”.

Q216.1962 Constitution of Pakistan lasted for how many years?

Easy
A 7 years
B 5 years
C 9 years
D 11 years
Constitution of 1973 PPSC 2022

Correct Answer: C

9 years is the correct factual response to “1962 Constitution of Pakistan lasted for how many years”.

Q217.The only vice president of Pakistan was

Easy
A Noorul Amin
B Fazal Haq
C Fazal Elahi Chaudhery
D Ch. Zahoor Elahi
Constitution of 1973 PMS 2022

Correct Answer: A

The only vice president of Pakistan was Noorul Amin.

Q218.Who Imposed Second Martial law in Pakistan in:

Easy
A
B
C Muhammad Yahya Khan
D
Constitution of 1973 PPSC 2022

Correct Answer: C

Muhammad Yahya Khan is the correct factual response to “Who Imposed Second Martial law in Pakistan in:”.

Q219.What is the other name of Mohammad Ali Bogra Formula?

Easy
A New Law of Pakistan
B Constitutional Formula
C Pakistan Report
D None of these
Constitution of 1973 PPSC 2022

Correct Answer: B

The other name of Mohammad Ali Bogra Formula is Constitutional Formula.

Q220.Who abrogated 1956 Constitution:

Easy
A Ayub Khan
B Yahya Khan
C Sikandar Mirza
D None of these
Constitution of 1973 PPSC 2022

Correct Answer: C

Sikandar Mirza is the correct factual response to “Who abrogated 1956 Constitution:”.