FILTER BY SUBTOPIC

Showing 201–220 of 752

Q201.Who was the last Governor General of Pakistan:

Easy
A Iskander Mirza
B Ghulam Muhammad
C Khawaja Nazim-ud-Din
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q202.Pakistan's area is:

Easy
A 6,89,000 sq.k.m
B 5,34,000 sq.k.m
C 881,889 sq. k.m
D 9,35,801 sq. k.m
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q203.Pakistan is situated in?

Easy
A Asia Minor
B Far East Asia
C South Asia
D South East Asia
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q204.All Pakistan Women Association (APWA) established for :

Easy
A Social development of women
B Political development of women
C Moral development of women
D All of these
General PPSC 2020

Correct Answer: D

Q205.Gwadar became part of Pakistan in the year :

Easy
A 1960
B 1958
C 1969
D 1972
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q206.The karakorum highway (N-35)starts from?

Easy
A Haripur
B Wah
C Hassan Abdal
D Taxila
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q207."Siachen Glacier"is situated in:

Easy
A Hindu Kush Range
B Sulaiman Range
C Karakoram Range
D Pamir Range
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q208.Siachen dispute started in:

Easy
A 1987
B 1985
C 1986
D 1984
General PPSC 2020

Correct Answer: D

Q209.Roti Kapra aor Makan was slogan of political leader

Easy
A Nawaz Shareef
B Benazier Bhutto
C Zulfiqar Ali Bhutto
D Zia ul Haq
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q210.1st census in Pakistan was started from ?

Easy
A 1951
B 1952
C 1953
D 1954
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q211.Indus water Treaty was signed in

Easy
A 1960
B 1961
C 1962
D 1963
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q212.Which foreign leader addressed Pakistan assembly 3rd time?

Easy
A Xi Jinping
B Mahathir Muhammad
C Donain Trump
D Recep Tayyip Erdogan
General PPSC 2020

Correct Answer: D

Q213.Which dam in Pakistan has the largest storage capacity?

Easy
A Mangla
B Gomal zam
C Tarbela
D Simli dam
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q214.Pakistan won the ICC T-20 world cup in 2009 who was the captain?

Easy
A shoaib malik
B younas khan
C Misbah-ul-Haq
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q215.How many time did Pakistan win Hockey world cup?

Easy
A 2 time
B 4 time
C 3 time
D 5 time
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q216.Who was the first captain of Pakistan Women ODI and Test Matches:

Easy
A Bismah Maroof
B Shaiza khan
C Sana Mir
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q217.Which city has the largest Hockey stadium in pakistan ?

Easy
A Karachi
B Peshawar
C Lahore
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q218.Bahadur Shah Zafar the last King trhe fallen Mughal Empire was sent to

Easy
A 'Chittagong
B Junagrah
C 'Rangoon
D Bengal
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q219.The State of Swat was integrated into Pakistan in:

Medium
A 1968
B 1969
C 1970
D None of these
General CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: 1969.

Q220.Pakistan released Afghan Taliban leader ______ in 2018.

Medium
A Mullah Haibatullah
B Mullah Baradar
C Mullah Mansoor
D None of these
General CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: Mullah Baradar.