Showing 201–220 of 322

Q201.Broad peak is the___________ highest mountain in Pakistan.

Easy
A Second
B Third.
C Fourth
D Fifth
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: C

Q202.Who is the current Governor of Balochistan Province?

Easy
A Ataullah Mengal
B Amanullah Khan Yasinzai
C Muhammad Khan Achakzai
D Sheikh Jaffar Khan Mandokhel
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: D

Q203.Which province at first Introduced law to check animal disease?

Easy
A KPK
B Sindh
C Punjab
D Balochistan
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: C

Q204.Which river is called the "Nile of Pakistan"?

Easy
A Chenab
B Indus
C Ravi
D None of these
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: B

Q205.Tochi Pass connects:

Easy
A Bannu-Ghazni
B Banu-Dera Ismail Khan
C Banu-Mardan
D None of these
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: A

Q206.Largest desert in Pakistan and Subtropical in Asia is :

Easy
A Thal
B Katpana
C Cholistan
D Thar Desert
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: D

Q207.Which of the following is the largest fort of Pakistan?

Easy
A Rohtas Fort
B Attock Fort
C Jamrud Fort
D Rani Kot Fort \n
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: D

Q208.Lady finger Peak is located In Which country?

Easy
A Russia
B India
C Pakistan
D Canada
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: C

Q209.Which river does not flow in Balochistan :

Easy
A Hingol
B Dasht
C Kech
D Shyok
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: D

Q210.Most of the Dry Fruits are grown in which province of Pakistan?

Easy
A KPK
B Punjab
C Sindh
D Balochistan
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: D

Q211.____ is the longest river of Balochistan province:

Easy
A Nihing
B Kech
C Hingol
D Dasht
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: C

Q212.The most urban province of Pakistan is:

Easy
A Punjab
B KPK
C Sindh
D Baluchistan
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: C

Q213.Which is the longest river in Pakistan?

Easy
A Ravi
B Indus
C Jhelum
D Chenab
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: B

Q214.Nai Gaj Dam is being constructed in which province of Pakistan:

Easy
A Punjab
B Sindh
C Balochistan
D Khyber PK..
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: B

Q215."Siachen Glacier" is located in which district?

Easy
A Astore
B Baltistan
C Gilgit
D Ghanche
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: D

Q216.River Kabul joins Indus River near:

Easy
A Dera Ismael Khan
B Kalabagh
C Attock
D Nowshera
Provinces & Territories PMS 2020

Correct Answer: C

Q217.Khunjerab Pass connects:

Easy
A Pakistan with China
B Hunza with Gilgit
C Dir with Chitral
D Azad Kashmirwith Indian heid Kashmir
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: A

Q218.The Reko-Diq mine is located near Reko- Diq Town in Changai District, Province of______:

Easy
A Punjab
B Sindh
C Balochistan
D None of these
Provinces & Territories PPSC 2020

Correct Answer: C

Q219.The Indus Waters Treaty between Pakistan and India was mediated by the:

Medium
A IMF
B World Bank
C United States
D None of these
Rivers of Pakistan CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: World Bank.

Q220.Which rivers were given to India under the Indus Waters Treaty in 1960?

Medium
A Jhelum, Sutlej, Ravi
B Chenab, Beas, Ravi
C Sutlej, Beas, Ravi
D None of these
Rivers of Pakistan CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Sutlej, Beas, Ravi.