FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2241–2260 of 3711

Q2241.The Rann of Kachchh in located between

Easy
A Sindh and Indian Gujrat
B Punjab and Gujrat
C Sindh and Amritsar
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Sindh and Indian Gujrat is the correct factual response to “The Rann of Kachchh in located between”.

Q2242.Nagorno-Karabakh" is a disputed region between

Easy
A Armenia and Turkey
B Armenia and Azerbaijan
C Azerbaijan and Turkey
D Azerbaijan and Kazakhstan
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Azerbaijan and Turkey is the correct factual response to “Nagorno-Karabakh" is a disputed region between”.

Q2243.Article 370 of the Constitution of India gives

Easy
A Special status to Kerala
B Special status to Kashmir
C Special status to Bihar
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Special status to Kashmir is the correct factual response to “Article 370 of the Constitution of India gives”.

Q2244.First Female Ambassador of Saudi Arabia to US is

Easy
A Princess Rima bint Bandar
B Sarah Ayed bent Muhammed Al Ayed
C Nadia Baeshen
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

First Female Ambassador of Saudi Arabia to US is Princess Rima bint Bandar.

Q2245.How many years Hungary remained under control of Ottomans

Easy
A 150 years
B 100 years
C 200 years
D 250 years
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The correct number of years Hungary remained under control of Ottomans is 200 years.

Q2246.Relations between Australia and China have been strained in recent years over various political and trade disputes, including

Easy
A South China Sea
B Taiwan issue
C Hong Kong
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Hong Kong is the correct factual response to “Relations between Australia and China have been strained in recent years over various political and trade disputes, including”.

Q2247.Muslim rule in Spain established by

Easy
A Qasim Shah III
B Ameer Abdul Rehman
C Sultan Nafees
D Abdul Karim I
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Ameer Abdul Rehman is the correct factual response to “Muslim rule in Spain established by”.

Q2248.Which chapter is included in Bible

Easy
A Talmud
B Gospel of Barnabas
C Sahifa
D All of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Gospel of Barnabas is the correct factual response to “Which chapter is included in Bible”.

Q2249.The International Committee for the Red Cross was founded by

Easy
A Donald Ross
B Henry Dunant
C Baden Powell
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The International Committee for the Red Cross was founded by Henry Dunant.

Q2250.The soil maturity color of northeastern areas is?

Easy
A Grey
B Dark Brown
C Reddish
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The soil maturity color of northeastern areas is Reddish.

Q2251.Which disease is caused by drinking contaminated water?

Easy
A Malaria
B Typhoid
C Yellow fever
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Typhoid is the correct factual response to “Which disease is caused by drinking contaminated water”.

Q2252.Which of the following mass wasting phenomenon could a person outrun?

Easy
A Creep
B Debris
C Slump
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Creep is the correct factual response to “Which of the following mass wasting phenomenon could a person outrun”.

Q2253.How many bones are there in an adult human being?

Easy
A 202
B 200
C 204
D 206
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

The correct number of bones are there in an adult human being is 206.

Q2254.What is the cause of rainbow?

Easy
A Dust particles
B Clouds
C Rain drops
D All of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The cause of rainbow is Rain drops.

Q2255.The speed of electromagnetic rays as compared to speed of light is?

Easy
A Less than speed of light
B More than speed of light
C Same as speed of light.
D No relation with speed of light
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The speed of electromagnetic rays as compared to speed of light is Same as speed of light..

Q2256.What is the meaning of underlined word: I will pencil you on Tuesday?

Easy
A Move
B Appointment
C Shift
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The meaning of underlined word: I will pencil you on Tuesday is Appointment.

Q2257.The departmental store is open------ eight to seven?

Easy
A By
B From
C Between
D During
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

From is the correct factual response to “The departmental store is open------ eight to seven”.

Q2258.Keep a straight face means?

Easy
A Remain serious
B Remain silent
C Remain disturbed
D Remain mute
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Keep a straight face means Remain serious.

Q2259.To get into hot waters means?

Easy
A To get into difficulties
B To be impatient
C To be in a confused state of mind
D To suffer a huge financial loss
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

To get into hot waters means To get into difficulties.

Q2260.He is the boy of obedience'. Obedience in this sentence is------noun?

Easy
A Virtual
B Collective
C Abstract
D Concrete
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Abstract is the correct factual response to “He is the boy of obedience'. Obedience in this sentence is------noun”.