FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2281–2300 of 3711

Q2281.Who accepted Akbar's "Din-i-Elahi"?

Easy
A Birbal
B Maan Singh
C Todar Maal
D Tansen
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Birbal is the correct factual response to “Who accepted Akbar's "Din-i-Elahi"”.

Q2282.Godwin Austen is situated in which range?

Easy
A Hindukush
B Himalayas
C Karakoram
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Karakoram is the correct factual response to “Godwin Austen is situated in which range”.

Q2283.The second most important layer of earth atmosphere is?

Easy
A Mesosphere
B Troposphere
C Stratosphere
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The second most important layer of earth atmosphere is Stratosphere.

Q2284.What is the energy formed due to waterfall?

Easy
A Potential Energy
B Kinetic Energy
C Motion Energy
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The energy formed due to waterfall is Kinetic Energy.

Q2285.The nonrenewable source of energy is?

Easy
A Wind energy
B Solar energy
C Hydropower
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

The nonrenewable source of energy is None of these.

Q2286.Select the pair which has the same relationship? PROMISE: FULFILL

Easy
A Confession: Hedge
B Law: Enforce
C Pledge: Deny
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Pledge: Deny is the correct factual response to “Select the pair which has the same relationship? PROMISE: FULFILL”.

Q2287.Madness: Brain: Paralysis--------?

Easy
A Arms
B Body
C Nerves
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Nerves is the correct factual response to “Madness: Brain: Paralysis--------”.

Q2288.Complete the proverb to make the sentence meaningful? If wishes horses, beggars would ride

Easy
A were
B have
C was
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Complete the proverb to make the sentence meaningful? If wishes horses, beggars would ride”.

Q2289.Correct the following phrase To fly at the face of

Easy
A too fly at the face of
B to fly of the face of
C to fly in the face of
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

To fly in the face of is the correct factual response to “Correct the following phrase To fly at the face of”.

Q2290.I don't think I will be home before 6 pm. In this sentence well is?

Easy
A Adverb
B Adjective
C Interjection
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

I don't think I will be home before 6 pm. In this sentence well is Interjection.

Q2291.Complete the following sentence to make it meaningful. None of you done work correctly

Easy
A Has
B Have
C were
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Has is the correct factual response to “Complete the following sentence to make it meaningful. None of you done work correctly”.

Q2292.The hand has five fingers. In this sentence five is

Easy
A Noun
B Adverb
C Adjective
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The hand has five fingers. In this sentence five is Adjective.

Q2293.She is absolutely incredible which mark is used in this sentence:

Easy
A .
B !
C ;
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

! is the correct factual response to “She is absolutely incredible which mark is used in this sentence:”.

Q2294.What brought this quarrel

Easy
A about
B in
C round
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

About is the correct factual response to “What brought this quarrel”.

Q2295.His of subject was so good that students have doubts at the end

Easy
A Clarity
B Exposition
C Picturization
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Exposition is the correct factual response to “His of subject was so good that students have doubts at the end”.

Q2296.World spins at?

Easy
A 10/hr
B 12/hr
C 15/hr
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

15/hr is the correct factual response to “World spins at”.

Q2297.Who is the first Sikh senator belonging to KPK?

Easy
A Lal Chand
B Gurdeep Singh
C Shuniia Ruth
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Gurdeep Singh is the correct factual response to “Who is the first Sikh senator belonging to KPK”.

Q2298.Which team won PSL 2019 in Karachi?

Easy
A Karachi Kings
B Multan Sultans
C Quetta Gladiators
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Quetta Gladiators is the correct factual response to “Which team won PSL 2019 in Karachi”.

Q2299.Who is current Chief Justice of Lahore High Court?

Easy
A Muhammad Qasim
B Qaisar Rasheed
C Muhammad Ameer Bhatti
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Muhammad Ameer Bhatti is the correct factual response to “Who is current Chief Justice of Lahore High Court”.

Q2300.Rowlett Act was passed in?

Easy
A 1915
B 1916
C 1917
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Rowlett Act was passed in”.