FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2301–2320 of 3711

Q2301.Lahore Resolution was seconded from Punjab by?

Easy
A Ch. Rehmat Ali
B Abdullah Hussain
C Maulana Zafar Ali Khan
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Maulana Zafar Ali Khan is the correct factual response to “Lahore Resolution was seconded from Punjab by”.

Q2302.Which river is not flowing from Jammu & Kashmir?

Easy
A Chenab
B Indus
C Ravi
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Ravi is the correct factual response to “Which river is not flowing from Jammu & Kashmir”.

Q2303.Who started Jihad Movement?

Easy
A Shah Waliullah
B Syed Ahmad Shaheed
C Haji Shariat Ullah
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Syed Ahmad Shaheed is the correct factual response to “Who started Jihad Movement”.

Q2304.Global warming poses threat to world is statement by?

Easy
A United Nation
B Antonio Guterres
C Both A & B
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Global warming poses threat to world is statement by”.

Q2305.Which dam is situated on Haro River?

Easy
A Tanda
B Khanpur
C Mangla
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Khanpur is the correct factual response to “Which dam is situated on Haro River”.

Q2306.Who is the first viceroy after 1857 war?

Easy
A Harding
B Canning
C Curzon
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Canning is the correct factual response to “Who is the first viceroy after 1857 war”.

Q2307.Which of the following flower is called Queen of Water?

Easy
A Rose
B Tulip
C Lilly
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Lilly is the correct factual response to “Which of the following flower is called Queen of Water”.

Q2308.Which country is most visited by tourists in the modern world?

Easy
A Italy
B US
C France
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

France is the correct factual response to “Which country is most visited by tourists in the modern world”.

Q2309.The modern name of Shahjahanabad is?

Easy
A Agra
B Fatehpur Sikri
C Purani Dilli
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The modern name of Shahjahanabad is Purani Dilli.

Q2310.The last ruler of Ottoman Empire was?

Easy
A Abdul Amjeed II
B Sultan Ahmad
C Sultan Mehmood
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The last ruler of Ottoman Empire was Abdul Amjeed II.

Q2311.In the early period which endemic is called Black Death?

Easy
A SARS
B Leprosy
C Plague
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Plague is the correct factual response to “In the early period which endemic is called Black Death”.

Q2312.We can use to convert word into PDF?

Easy
A Print
B Save
C Save as
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Save as is the correct factual response to “We can use to convert word into PDF”.

Q2313.We can remove / hide border of a shape by selecting?

Easy
A No Outline
B No line
C White line
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

No Outline is the correct factual response to “We can remove / hide border of a shape by selecting”.

Q2314.Which query do you use to answer the question "Which employees earn more than $5000 a month"?

Easy
A Update query
B Select query
C Search query
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Search query is the correct factual response to “Which query do you use to answer the question "Which employees earn more than $5000 a month"”.

Q2315.Deficiency of------causes anemia?

Easy
A Zinc
B Calcium
C lodine
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Deficiency of------causes anemia”.

Q2316.Pneumonia is caused by which bacteria?

Easy
A Vibrio
B Bacillus
C Cocci
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Cocci is the correct factual response to “Pneumonia is caused by which bacteria”.

Q2317.Chemical substances that increase earth's surface temperature is known as?

Easy
A Climate change
B Global warming
C Greenhouse gases
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Chemical substances that increase earth's surface temperature is known as Greenhouse gases.

Q2318.To "back out" means-------?

Easy
A to retreat
B to be trapped
C to support
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

To retreat is the correct factual response to “To "back out" means-------”.

Q2319."When in Rome, do as the------- Do"

Easy
A Romans
B One
C Ones
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Romans is the correct factual response to “"When in Rome, do as the------- Do"”.

Q2320.To "nip it in the bud" means to------?

Easy
A Expect greatness from it
B Encourage something
C Prevent it at the start
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Prevent it at the start is the correct factual response to “To "nip it in the bud" means to------”.