FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2321–2340 of 3711

Q2321.He is looking for someone to offer, her glamorous well paid and undemanding job, but I think he is?

Easy
A Crying for moon
B Happy go lucky
C Hard boiled
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

He is looking for someone to offer, her glamorous well paid and undemanding job, but I think he is Crying for moon.

Q2322.Choose the correct one

Easy
A She invites I and my sister
B She invited I and my sister
C She invited me and my sister
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

She invited me and my sister is the correct factual response to “Choose the correct one”.

Q2323.What is the name for an amphitheater-like hollow that forms at the head of a glacier?

Easy
A Cirque
B Kettle
C Saddle
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The name for an amphitheater-like hollow that forms at the head of a glacier is Cirque.

Q2324.First chairman of the Senate was?

Easy
A Habib Ullah Khan
B Tasleem Aslam
C Shahida Jamil
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

First chairman of the Senate was Habib Ullah Khan.

Q2325.Zia Mohyeddin is a?

Easy
A Actor
B Singer
C Comedian
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Actor is the correct factual response to “Zia Mohyeddin is a”.

Q2326.Pak China border dispute was settled in?

Easy
A 1960
B 1961
C 1962
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Pak China border dispute was settled in”.

Q2327.Sun Yat Sen Park and Casa Garden is in which city of China?

Easy
A Macau
B Beijing
C Shanghai
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Macau is the correct factual response to “Sun Yat Sen Park and Casa Garden is in which city of China”.

Q2328.Who was the first to measure the earth's radius?

Easy
A Eratosthenes
B Copernicus
C Al-Beruni
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Eratosthenes is the correct factual response to “Who was the first to measure the earth's radius”.

Q2329.The Paris Peace Accords ends the?

Easy
A Crimean War
B American Civil War
C Balkan War
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “The Paris Peace Accords ends the”.

Q2330.The Orange River flows in?

Easy
A Africa
B Asia
C America
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Africa is the correct factual response to “The Orange River flows in”.

Q2331.The jurisdiction of International Court of Justice is?

Easy
A to solve criminals and individual issues
B to solve dispute between countries
C Both A&B
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The jurisdiction of International Court of Justice is to solve dispute between countries.

Q2332.Faiz Ahmad Faiz was born in?

Easy
A Karachi
B Lahore
C Multan
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Faiz Ahmad Faiz was born in”.

Q2333.All India Muslim Student Federation was founded in which city?

Easy
A Lahore
B Delhi
C Aligarh
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Aligarh is the correct factual response to “All India Muslim Student Federation was founded in which city”.

Q2334.Functional Dependencies are the types of constraints that are based on?

Easy
A Key revisited
B Key
C Superset key
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Key is the correct factual response to “Functional Dependencies are the types of constraints that are based on”.

Q2335.Car batteries uses----- that reacts with lead plates to generate electricity?

Easy
A Nitric Acid
B Sulphuric Acid
C Hydrochloric Acid
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Sulphuric Acid is the correct factual response to “Car batteries uses----- that reacts with lead plates to generate electricity”.

Q2336.Metrology is study of?

Easy
A Study of Stars
B Study of Atmosphere
C Study of Weight
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Study of Weight is the correct factual response to “Metrology is study of”.

Q2337.Which one is not a vestigial organ of human being?

Easy
A Соссух
B Appendix
C Eye lid
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Eye lid is not a vestigial organ of human being.

Q2338.The study of stars is known as?

Easy
A Cosmography
B Astrology
C Astronomy
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The study of stars is known as Astronomy.

Q2339.In the atmosphere if the temperature is low then the pressure is?

Easy
A High
B Low
C Normal
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

In the atmosphere if the temperature is low then the pressure is High.

Q2340.My father is so poor_______?

Easy
A That he cannot buy food for us
B To get medical help for my mother
C To send me to school
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

My father is so poorThat he cannot buy food for us.