FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2381–2400 of 3711

Q2381.Koh-e-Murad is sacred place of?

Easy
A Hindus
B Zikri
C Parsis
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Zikri is the correct factual response to “Koh-e-Murad is sacred place of”.

Q2382.Black Lives Matter movement initiated from which country

Easy
A Egypt
B South Africa
C US
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

US is the correct factual response to “Black Lives Matter movement initiated from which country”.

Q2383.When US did strike in Afghanistan?

Easy
A 12/8/2001 12:00:00 AM
B 8/7/2001 12:00:00 AM
C 10/7/2001 12:00:00 AM
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

7 October 2001 is the correct factual response to “When US did strike in Afghanistan”.

Q2384.When US entered in Afghanistan?

Easy
A 2002
B 2000
C 2001
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

2001 is the correct factual response to “When US entered in Afghanistan”.

Q2385.Which country is against US embargo attempt on Iran?

Easy
A France
B China
C Russia
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

China is the correct factual response to “Which country is against US embargo attempt on Iran”.

Q2386.No taxation without representation slogan initiated in?

Easy
A China
B US
C Spain
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

US is the correct factual response to “No taxation without representation slogan initiated in”.

Q2387.When Iraq invaded Kuwait?

Easy
A 33086
B 32721
C 35309
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

August 1990 is the correct factual response to “When Iraq invaded Kuwait”.

Q2388.Wall Street is situated in?

Easy
A New York
B Geneva
C London
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

New York is the correct factual response to “Wall Street is situated in”.

Q2389.Light pen is which type of device?

Easy
A Internal device
B Output
C Input optical device
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Input optical device is the correct factual response to “Light pen is which type of device”.

Q2390.Which mushroom is not edible?

Easy
A Straw Mushrooms
B Amanita Phalloides
C Oyster Mushrooms
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Amanita Phalloides is the correct factual response to “Which mushroom is not edible”.

Q2391.Loud speaker voice is increase due to_____?

Easy
A Spectrum technology
B High Energy
C High Frequency
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Loud speaker voice is increase due toHigh Energy.

Q2392.LPG consists of mainly?

Easy
A methane, hexane and nonane
B methane, ethane and hexane
C methane, butane and propane
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Methane, butane and propane is the correct factual response to “LPG consists of mainly”.

Q2393.The escape of water molecules from surface is called?

Easy
A Evaporation
B Sublimatiotion
C Condensation
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The escape of water molecules from surface is called Evaporation.

Q2394.Nitrogenous wastes excreted through urine in humans is?

Easy
A uric acid
B Ammoni
C urea
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Nitrogenous wastes excreted through urine in humans is urea.

Q2395.Poke one's nose into means____?

Easy
A to get involved in others matters
B to praise someone
C to be rude
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Poke one's nose into meansto get involved in others matters.

Q2396.What is 'Subway'?

Easy
A Short passage to any place
B A road or path raised above ground level
C Underground passage
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Subway' is Underground passage.

Q2397.To cry wolf______?

Easy
A to give false alarm
B to listen eagerly
C to turn pale
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

To cry wolfto give false alarm.

Q2398.Choose the option that correctly transforms the given sentence into reported speech?

Easy
A The student said, "Sir, I am not guilty
B The student pleaded that he was not guilty
C The student pleaded that he was not guilty
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The student pleaded that he was not guilty is the correct factual response to “Choose the option that correctly transforms the given sentence into reported speech”.

Q2399.Who is the current chairman of NCOC?

Easy
A Asad Umar
B Shafqat Mahmood
C Sheikh Rasheed
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Asad Umar is the correct factual response to “Who is the current chairman of NCOC”.

Q2400.Which continent has no desert?

Easy
A Europe
B Asia
C Australia
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Europe is the correct factual response to “Which continent has no desert”.