FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2401–2420 of 3711

Q2401.Qazaf is_____?

Easy
A Constitutional law
B Clause in Islam
C Shariat Law
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Qazaf isShariat Law.

Q2402.The tax collected from prisoner is called?

Easy
A Jiziya
B Fidiya
C Ashar
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The tax collected from prisoner is called Jiziya.

Q2403.Warsak dam is situated on river?

Easy
A Swat
B Kabul
C Indus
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Kabul is the correct factual response to “Warsak dam is situated on river”.

Q2404.In which city National School of Public Policy located?

Easy
A Peshawar
B Islamabad
C Lahore
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Lahore is the correct factual response to “In which city National School of Public Policy located”.

Q2405.When Shalimar Garden established?

Easy
A 1672
B 1642
C 1700
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

1642 is the correct factual response to “When Shalimar Garden established”.

Q2406.Rann of Kutch is a disputed area between?

Easy
A Punjab-India
B KPK-India
C Sindh-India
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Rann of Kutch is a disputed area between”.

Q2407.How many times did Mahmud of Ghazni invade India?

Easy
A 17
B 5
C 15
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The correct number of times did Mahmud of Ghazni invade India is 17.

Q2408.Sindh was conquered by Mohammad bin Qasim in?

Easy
A 710 AD
B 711 AD
C 712 AD
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

712 AD is the correct factual response to “Sindh was conquered by Mohammad bin Qasim in”.

Q2409.The land lying between the river Ravi and river Chenab is called?

Easy
A Bari Doab
B Rachna Doab
C Chaj Doab
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The land lying between the river Ravi and river Chenab is called Rachna Doab.

Q2410.Syed Ahmad Shaheed started the Jihad Movement against?

Easy
A Hindus
B Deen-e-llahi
C Sikh Rulers
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Sikh Rulers is the correct factual response to “Syed Ahmad Shaheed started the Jihad Movement against”.

Q2411.How many districts in Ladakh?

Easy
A 2
B 1
C 3
D none of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The correct number of districts in Ladakh is 2.

Q2412.How many times Squash ball jump in each shot?

Easy
A Three
B One
C Two
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The correct number of times Squash ball jump in each shot is One.

Q2413.4. Which is the first gulf nation to complete FATF conditions?

Easy
A Bahrain
B UAE
C Saudi Arabia
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

UAE is the correct factual response to “4. Which is the first gulf nation to complete FATF conditions”.

Q2414.Which resources are nonrenewable?

Easy
A Solar
B Fossil fuels
C Geo thermal
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Fossil fuels is the correct factual response to “Which resources are nonrenewable”.

Q2415.What does IWMI stand for_____?

Easy
A International waste Management Institute
B Irrigation Water Management Institute
C International Water Management Institute
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

What does IWMI stand forInternational Water Management Institute.

Q2416.The most populous continent is

Easy
A Asia
B Africa
C Europe
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The most populous continent is Asia.

Q2417.f batsman is out of the crease and wicket keeper hits the wicket this wicket is called?

Easy
A Stump
B LBW
C Hit wicket
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

F batsman is out of the crease and wicket keeper hits the wicket this wicket is called Stump.

Q2418.World War I started in which year?

Easy
A 1914
B 1913
C 1915
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

1914 is the correct factual response to “World War I started in which year”.

Q2419.A study of the personality of the offenders in phsical term is called a :

Easy
A Criminal Sociology
B penology
C Criminal Anthropology
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Criminal Anthropology is the correct factual response to “A study of the personality of the offenders in phsical term is called a :”.

Q2420.Which concept is not used in social work :

Easy
A Analysis
B Structuring
C Tabulation
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Structuring is the correct factual response to “Which concept is not used in social work :”.