FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2641–2660 of 3711

Q2641.Which of the disease create problem in blood clotting

Easy
A Thalassemia
B Anemia
C Hemophilia
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Hemophilia is the correct factual response to “Which of the disease create problem in blood clotting”.

Q2642.The only country which shares border with Canada

Easy
A USA
B Poland
C Mexico
D None of thse
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

USA is the correct factual response to “The only country which shares border with Canada”.

Q2643.Basic is .............language

Easy
A a procedural
B an object oriented
C Both A and B
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

A procedural is the correct factual response to “Basic is.............language”.

Q2644.The purest form of water is :

Easy
A Rain Water
B Lake water
C Water Water
D Sea water
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Rain Water is the correct factual response to “The purest form of water is :”.

Q2645.He: They :: I : ?

Easy
A We
B My
C Me
D Us
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

We is the correct factual response to “He: They :: I :”.

Q2646.Choose the correct option

Easy
A Go on your business
B Go about your business
C Go in your business
D Go into your business
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Go into your business is the correct factual response to “Choose the correct option”.

Q2647.Air is to fly as water is to

Easy
A Float
B Swim
C Sink
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Swim is the correct factual response to “Air is to fly as water is to”.

Q2648.Who was British PM in 1920:

Easy
A Chamerlain
B Winston Churchill
C Macmillon
D Lloyd George
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Lloyd George is the correct factual response to “Who was British PM in 1920:”.

Q2649.Which amendments relates with Shariah Bill

Easy
A 7th
B 9th
C 18th
D 22nd
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

9th is the correct factual response to “Which amendments relates with Shariah Bill”.

Q2650.When separate electorate system for muslims accepted India :

Easy
A 1909
B 1916
C 1935
D 1946
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

1909 is the correct factual response to “When separate electorate system for muslims accepted India :”.

Q2651.Which country capital three time declared most polluted :

Easy
A New Delhi
B Jakarta
C Dhaka
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

New Delhi is the correct factual response to “Which country capital three time declared most polluted :”.

Q2652.When women got voting rights in British India :

Easy
A 1909
B 1929
C 1937
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

1929 is the correct factual response to “When women got voting rights in British India :”.

Q2653.The English East India company established its first factory in

Easy
A Bengal
B Surat
C Calcutta
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Surat is the correct factual response to “The English East India company established its first factory in”.

Q2654.When East India company get permission from Jahngir for commercial trade :

Easy
A 1600
B 1608
C 1610
D 1611
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

1608 is the correct factual response to “When East India company get permission from Jahngir for commercial trade :”.

Q2655.In the early 19th century official language of Punjab Govt was :

Easy
A Urdu
B Persian
C Punjabi
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Punjabi is the correct factual response to “In the early 19th century official language of Punjab Govt was :”.

Q2656.Which state was attacked by the India on 11 Sep 1948

Easy
A Kashmir
B Hyderabad
C Junagarh
D Swat
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Hyderabad is the correct factual response to “Which state was attacked by the India on 11 Sep 1948”.

Q2657.Azad Jammu Kashmir Legislative Assembly has how many seats

Easy
A 35
B 53
C 56
D 76
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

53 is the correct factual response to “Azad Jammu Kashmir Legislative Assembly has how many seats”.

Q2658.When congress meeting held in 1929

Easy
A Lahore
B Karachi
C Delhi
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Lahore is the correct factual response to “When congress meeting held in 1929”.

Q2659.How many Article are there in 1962 constitution

Easy
A 230
B 250
C 280
D 365
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The correct number of Article are there in 1962 constitution is 250.

Q2660.One Unit was abolished on :

Easy
A 1960
B 1970
C 1980
D 2001
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

1970 is the correct factual response to “One Unit was abolished on :”.