FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2681–2700 of 3711

Q2681.Almaty is the city of :

Easy
A Afghanistan
B Kazakhstan
C Turkmenistan
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Kazakhstan is the correct factual response to “Almaty is the city of :”.

Q2682.A person of which of the following blood group is called a universal donor?

Easy
A AB
B A
C B
D O -ve
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

O -ve is the correct factual response to “A person of which of the following blood group is called a universal donor”.

Q2683.Alpine glacier are also called

Easy
A Valley glacier
B Lowland
C Upland
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Alpine glacier are also called Valley glacier.

Q2684.Times new roman, Arial are example of:

Easy
A Font format
B Font style
C Font design
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Font format is the correct factual response to “Times new roman, Arial are example of:”.

Q2685.Blood is thicker than

Easy
A Water
B Milk
C Smile
D Honey
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Water is the correct factual response to “Blood is thicker than”.

Q2686.Who is the father of Geometry :

Easy
A Aristotle
B Kepler
C Euclid
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Euclid is the correct factual response to “Who is the father of Geometry :”.

Q2687.Who played the leading role in drama waris:

Easy
A Farhan Ali
B Mehboob Aslam
C Shafi Muhammd
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Mehboob Aslam is the correct factual response to “Who played the leading role in drama waris:”.

Q2688.The green eyed monster means

Easy
A An animal with green eyes
B Hatred
C to get into trouble
D Jealousy
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

The green eyed monster means Jealousy.

Q2689.A shopkeeper purchases 5 cartoons in 105 rupees and 8 cartoons in 155 rupees. If a cartoon contains 5 items then the average price per item is

Easy
A 4.2
B 4.5
C 4.75
D 4
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

A shopkeeper purchases 5 cartoons in 105 rupees and 8 cartoons in 155 rupees. If a cartoon contains 5 items then the average price per item is 4.

Q2690.The average of first five multiples of 9 is:

Easy
A 220
B 27
C 28
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

27 is the correct factual response to “The average of first five multiples of 9 is:”.

Q2691.Who is the Current Governor of Khyber Pakhtunkhwa (KPK)?

Easy
A Iqbal Zafar Jhangra
B Sardar Mehtab
C Haji Ghulam Ali
D Faisal karim kundi
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Faisal karim kundi is the correct factual response to “Who is the Current Governor of Khyber Pakhtunkhwa (KPK)”.

Q2692.Who is the current Chairman of NEPRA:

Easy
A Afzal Kamal
B Nasir Aziz
C Qamar Shams
D Tauseef H. Farooqi
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Tauseef H. Farooqi is the correct factual response to “Who is the current Chairman of NEPRA:”.

Q2693.Last decade of Ramzan is known as :

Easy
A Freedon from hell
B Kindness
C forgiveness
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Freedon from hell is the correct factual response to “Last decade of Ramzan is known as :”.

Q2694.Who is the current secretary of State of the USA?

Easy
A Mike Pompeo
B Mark Esper
C Antony J. Blinken
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Antony J. Blinken is the correct factual response to “Who is the current secretary of State of the USA”.

Q2695.Shaha Jahanbad Dehli built by:

Easy
A Aurangzaib
B Shah Jahan
C Jahangir
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Shah Jahan is the correct factual response to “Shaha Jahanbad Dehli built by:”.

Q2696.Round Table Conferences held in:

Easy
A Lodon
B Dehli
C Calcutta
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Lodon is the correct factual response to “Round Table Conferences held in:”.

Q2697.Russia annexed the Crimean Peninsula from Ukraine in:

Easy
A 211
B 2014
C 2016
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

2014 is the correct factual response to “Russia annexed the Crimean Peninsula from Ukraine in:”.

Q2698.The last dynasty of Dehli Sultanate is:

Easy
A Tughlaq
B Mamluk
C Khilji
D Lodhi
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Lodhi is the correct factual response to “The last dynasty of Dehli Sultanate is:”.

Q2699.Long March 5rocket launch by which country :

Easy
A China
B Russia
C UAE
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

China is the correct factual response to “Long March 5rocket launch by which country :”.

Q2700.What symbolizes the olive branch ?

Easy
A Peace
B Emergency
C Prosperity
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Peace is the correct factual response to “What symbolizes the olive branch”.