FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2701–2720 of 3711

Q2701.Latency time is :

Easy
A Time to spend data under sector
B Time to spin the needed data under head
C Time to spin the neended data under track
D all o f these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Time to spin the needed data under head is the correct factual response to “Latency time is :”.

Q2702.World war I started in:

Easy
A 1914
B 1915
C 1916
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

1914 is the correct factual response to “World war I started in:”.

Q2703.Which Indian PM declared emergency in seventies :

Easy
A Indira Gahndi
B Ravi Gahndi
C Charan Sindh
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Indira Gahndi is the correct factual response to “Which Indian PM declared emergency in seventies :”.

Q2704.According to Von Thunen model the central place is:

Easy
A Grains
B City
C Forest
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

City is the correct factual response to “According to Von Thunen model the central place is:”.

Q2705.Shah Wali Ullah born in:

Easy
A 1703
B 1705
C 1707
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

1703 is the correct factual response to “Shah Wali Ullah born in:”.

Q2706.Who was the first ruler of the Slave dynasty?

Easy
A Sultan Ghouri
B Qutbudin Aibk
C Balban
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Qutbudin Aibk is the correct factual response to “Who was the first ruler of the Slave dynasty”.

Q2707.Who was the first to measure the earth's radius

Easy
A Copernicus
B Eratosthenes
C Al-Beruni
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Eratosthenes is the correct factual response to “Who was the first to measure the earth's radius”.

Q2708.The Orange river flows in

Easy
A Asia
B Africa
C America
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Africa is the correct factual response to “The Orange river flows in”.

Q2709.Sun Yat Sen Park and Casa garden is in which city of China:

Easy
A Beijing
B Macau
C Shanghai
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Macau is the correct factual response to “Sun Yat Sen Park and Casa garden is in which city of China:”.

Q2710.MS office is a

Easy
A Horizontal market
B Deep curve
C Freeware
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Horizontal market is the correct factual response to “MS office is a”.

Q2711.We can use_ to convert word in to PDF

Easy
A Save as
B Print
C New
D Both A and B
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Both A and B is the correct factual response to “We can use_ to convert word in to PDF”.

Q2712.We can remove / hide border of a shape by selecting:

Easy
A No line
B No Outline
C White line
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

No Outline is the correct factual response to “We can remove / hide border of a shape by selecting:”.

Q2713.Pneumonia is caused by which bacteria:

Easy
A Bacillus
B Cocci
C Vibrio
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Cocci is the correct factual response to “Pneumonia is caused by which bacteria:”.

Q2714.Faiz Ahmad Faiz born in:

Easy
A Lahore
B Karachi
C Multan
D Sialkot
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Sialkot is the correct factual response to “Faiz Ahmad Faiz born in:”.

Q2715.To "back out" means

Easy
A to be trapped
B to retreat
C to support
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

To "back out" means to retreat.

Q2716.To "nip it in the bud" means to

Easy
A Encourage something
B Prevent it at the start
C Expect greatness from it
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Prevent it at the start is the correct factual response to “To "nip it in the bud" means to”.

Q2717.He is looking for someone to offer, her glamorous well paid and undemanding job, but I think he is

Easy
A Happy go lucky
B Crying for moon
C Hard boiled
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

He is looking for someone to offer, her glamorous well paid and undemanding job, but I think he is Happy go lucky.

Q2718.Najma is in hospital. She ill for last few weeks

Easy
A Has been
B Have been
C Had been
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Had been is the correct factual response to “Najma is in hospital. She ill for last few weeks”.

Q2719.Pak China border dispute was settled in

Easy
A 1961
B 1960
C 1962
D 1963
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

1962 is the correct factual response to “Pak China border dispute was settled in”.

Q2720.First Chairman of the Senate was:

Easy
A Tasleem Aslam
B Habib Ullah Khan
C Shahida Jamil
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Shahida Jamil is the correct factual response to “First Chairman of the Senate was:”.