FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2721–2740 of 3711

Q2721.Third battle of Pani pat fought between:

Easy
A Afghans and Marhattas
B Afghans and Sikhs
C Afghans and Indians
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Afghans and Marhattas is the correct factual response to “Third battle of Pani pat fought between:”.

Q2722.Zia Mohyeddin is a

Easy
A Singer
B Actor
C Comedian
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Actor is the correct factual response to “Zia Mohyeddin is a”.

Q2723.The jurisdiction of International Court of Justice is:

Easy
A to solve disputes between states
B to solve criminals and individual issues
C Both A & B
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Both A & B is the correct factual response to “The jurisdiction of International Court of Justice is:”.

Q2724.Chemical substances that increase earth's surface temperature is known as

Easy
A Global warming
B Greenhouse gases
C Climate change
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Chemical substances that increase earth's surface temperature is known as Greenhouse gases.

Q2725.Which of the following range is named as Trans-Himalayas?

Easy
A Hindu Kush
B Karakoram
C Sub Himalayas
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Karakoram is the correct factual response to “Which of the following range is named as Trans-Himalayas”.

Q2726.WWW Stand for:

Easy
A Whole World Web
B Wide World Web
C World Wide Web
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

WWW stands for World Wide Web.

Q2727.Gloss means

Easy
A Language
B Rubbing
C Brightness
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Gloss means None of these.

Q2728.Odds and ends means

Easy
A To do big things with in the knowledge of others
B To take the burden upon oneself
C Remnants
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Odds and ends means Remnants.

Q2729.Eat one's cake and have it means:

Easy
A A policy to keep dog as a house guard
B A Policy to encourage fighting among friends
C To maintain a deseased cal
D To have or enjoy the good parts of something without having or dealing with the bad parts
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

A Policy to encourage fighting among friends is the correct factual response to “Eat one's cake and have it means:”.

Q2730.My father was so poor____

Easy
A To get medical help for my mother
B That he cannot buy food for us
C To send me to school
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

My father was so poorThat he cannot buy food for us.

Q2731.A can do a piece of work 4 hours B and C together can do it in 3 hours.While A and C together can do it in 2 hour B alone to do in:

Easy
A 8 hours
B 10 hours
C 12 hours
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

8 hours is the correct factual response to “A can do a piece of work 4 hours B and C together can do it in 3 hours.While A and C together can do it in 2 hour B alone to do in:”.

Q2732.3.14x10 6 is equal to:

Easy
A 314
B 3140
C 314000
D 3140000
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

3140000 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q2733.The sum of the squares of two positive integers is 100 and their difference of their square is 28 The sum of the number is

Easy
A 10
B 12
C 14
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The sum of the squares of two positive integers is 100 and their difference of their square is 28 The sum of the number is 12.

Q2734.Recently Karachi fell to which position on Crime Index out of 300 global cities:

Easy
A 105th
B 110th
C 115th
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

115th is the correct factual response to “Recently Karachi fell to which position on Crime Index out of 300 global cities:”.

Q2735.Total districts in Punjab are:

Easy
A 30
B 32
C 36
D 41
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

41 is the correct factual response to “Total districts in Punjab are:”.

Q2736.Israel occupied East Jerusalem in:

Easy
A 1967
B 1969
C 1971
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

1967 is the correct factual response to “Israel occupied East Jerusalem in:”.

Q2737.China Signed a 25 year (Strategic Cooperation Pact) with

Easy
A Nepal
B Bangladesh
C Iran
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Bangladesh is the correct factual response to “China Signed a 25 year (Strategic Cooperation Pact) with”.

Q2738.The name of wife of the "Abu Jahal" was:

Easy
A Ume-e-Jamil
B Ume-e-kalsoom
C Ume-e-Fazal
D Ziarah
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Ume-e-Fazal is the correct factual response to “The name of wife of the "Abu Jahal" was:”.

Q2739.Which animal was residing with the as'hab-e- Kahaf?

Easy
A Camel
B Donkey
C Dog
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Camel is the correct factual response to “Which animal was residing with the as'hab-e- Kahaf”.

Q2740.Before Islam Friday was called:

Easy
A يوم الفرقان
B يوم العروبه
C يوم الملحمر
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

يوم العروبه is the correct factual response to “Before Islam Friday was called:”.