FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2741–2760 of 3711

Q2741.Whose birth year is 150

Easy
A H when imam Abu Hanifa RA died?
B Imam Malik ( RA)
C Imam Shafi (RA)
D Imam Hambal (RA)
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Imam Malik ( RA) is the correct factual response to “Whose birth year is 150”.

Q2742.Tippu Sultan embraced martyrdom in:

Easy
A 1799
B 1821
C 1789
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Tippu Sultan embraced martyrdom in:”.

Q2743.Partition of Bangal was annulled in:

Easy
A 1909
B 1910
C 1911
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

1910 is the correct factual response to “Partition of Bangal was annulled in:”.

Q2744.The Institution of Senate was came into being under the constitution of:

Easy
A 1956
B 1962
C 1973
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

1962 is the correct factual response to “The Institution of Senate was came into being under the constitution of:”.

Q2745.Metrology is study of:

Easy
A Study of Atmosphere
B Study of Stars
C Study of Weight
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Study of Atmosphere is the correct factual response to “Metrology is study of:”.

Q2746.The study of stars is known as:

Easy
A Astrology
B Astronomy
C Cosmography
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Astronomy is the correct factual response to “The study of stars is known as:”.

Q2747.Who said "All history is the history of class struggle"?

Easy
A Rousseau
B Kant
C Vico
D Karl Marx
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Karl Marx is the correct factual response to “Who said "All history is the history of class struggle"”.

Q2748.The area between rivers jehlum and chanab is called .

Easy
A Rachna Doab
B Chaj Doab
C Sindh Sagar
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Chaj Doab is the correct factual response to “The area between rivers jehlum and chanab is called.”.

Q2749.Gigantic clouds contains dust and gas in space called :

Easy
A Comet
B Galaxy
C Milky way
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Gigantic clouds contains dust and gas in space called :”.

Q2750.Banjosa lake is in .

Easy
A Punjab
B AJK
C Sindh
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

AJK is the correct factual response to “Banjosa lake is in.”.

Q2751.Wall of knowledge built in which city.

Easy
A Islamabad
B Karachi
C Lahore
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Karachi is the correct factual response to “Wall of knowledge built in which city.”.

Q2752.Wall street is situated in .

Easy
A Geneva
B New York
C London
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

New York is the correct factual response to “Wall street is situated in.”.

Q2753.After creating the table which of the following is correct .

Easy
A Fields cannot be added
B Fields cannot be deleted
C Fields can added but only once
D Field can be added and deleted as needed
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Field can be added and deleted as needed is the correct factual response to “After creating the table which of the following is correct.”.

Q2754.Which is used for ON / OFF

Easy
A Fuse
B Switch
C Breaker
D All of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Switch is the correct factual response to “Which is used for ON / OFF”.

Q2755.He said to me , " where will you spend this night " ?

Easy
A He asked me where I would spend that night .
B He asked me where I will spend that night .
C He asked me where I would spend this night .
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

He asked me where I would spend that night. is the correct factual response to “He said to me, " where will you spend this night "”.

Q2756.Choose the correct one .

Easy
A A series of lectures was delivered
B A series of lectures were delivered
C A series of lectures wa delivered
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

A series of lectures was delivered is the correct factual response to “Choose the correct one.”.

Q2757.Choose the correct one.

Easy
A These cattles are mine.
B These cattle are mine.
C These cattle is mine.
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

These cattle are mine. is the correct factual response to “Choose the correct one.”.

Q2758.If you come across my keys , bring it to me , can you ?

Easy
A don't you
B isn't you
C can't you
D Will you
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Will you is the correct factual response to “If you come across my keys, bring it to me, can you”.

Q2759.When 52416 is divided by 312 , the quotient is 168. What will be the quotient when 52.416 is divided by 0.0168 ?

Easy
A 3.12
B 312
C 3120
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

3120 is the correct factual response to “When 52416 is divided by 312, the quotient is 168. What will be the quotient when 52.416 is divided by 0.0168”.

Q2760.The value of log 5 (125) ( 625)/ 25 is equal to ;

Easy
A 725
B 64
C 5
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

05 is the result obtained by evaluating the expression in the question.