FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2781–2800 of 3711

Q2781.The product of the mass and the velocity is known as

Easy
A Distance
B Momentum
C Velociry
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The product of the mass and the velocity is known as Momentum.

Q2782.To provide explanation which symbol is used?

Easy
A Comma
B Colon
C Exclamation
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Colon is the correct factual response to “To provide explanation which symbol is used”.

Q2783.Prepare yourself for the worst.

Easy
A You be prepared for the words
B The worst should be prepared by yourself
C Be prepared for the worst
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Be prepared for the worst is the correct factual response to “Prepare yourself for the worst.”.

Q2784.He never will mend his ways

Easy
A will never
B never
C way
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Will never is the correct factual response to “He never will mend his ways”.

Q2785.They eat fruits .

Easy
A ate
B fruit
C eaten
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Ate is the correct factual response to “They eat fruits.”.

Q2786.I went directly to my family

Easy
A Strait
B Direct
C Rightly
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Direct is the correct factual response to “I went directly to my family”.

Q2787.Select the pair which has the same relationship, GRAIN: SALT

Easy
A shard:pottery
B shred :wood
C blades :grass
D chip: glass
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Chip: glass is the correct factual response to “Select the pair which has the same relationship, GRAIN: SALT”.

Q2788.Yes, I will not go there.

Easy
A No
B would
C why
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

No is the correct factual response to “Yes, I will not go there.”.

Q2789.A tank can be filled in 0.8 seconds then in two hours how many tank can be filled

Easy
A 9000
B 8000
C 7000
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

9000 is the correct factual response to “A tank can be filled in 0.8 seconds then in two hours how many tank can be filled”.

Q2790.If 3a +5b/3a -5b =5,then a:b is equal to?

Easy
A 2:01:00
B 2:03:00
C 1:03:00
D 5:02:00
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

If 3a +5b/3a -5b =5,then a:b is equal to 5:2.

Q2791.What would be the reciprocal of sum of reciprocals of 2 & 3?

Easy
A 0.47
B 0.2
C 0.77
D 1.2
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

1.2 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q2792.If A:B:C=2:3:4,then A/B: B/C: C/A is equal to

Easy
A 4:09:16
B 8:09:12
C 8:09:24
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

If A:B:C=2:3:4,then A/B: B/C: C/A is equal to 8:9:24.

Q2793.On 7 July 1972 Sindh announces Sindhi language is used as

Easy
A National language
B Official Language
C Medium of instructions
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Official Language is the correct factual response to “On 7 July 1972 Sindh announces Sindhi language is used as”.

Q2794.How many Surahs are with names of Prophets?

Easy
A 2
B 3
C 6
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The correct number of Surahs are with names of Prophets is 06.

Q2795.In the sub - continent election 1935 the final result announced in

Easy
A 1935
B 1936
C 1937
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

1937 is the correct factual response to “In the sub - continent election 1935 the final result announced in”.

Q2796.Name the ruler who laid the foundation of Muslim Indo E mpire and he died while playing polo

Easy
A Muhammad Ghauri
B Qutb-ud-din Aibak
C Akbar
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Qutb-ud-din Aibak is the correct factual response to “Name the ruler who laid the foundation of Muslim Indo E mpire and he died while playing polo”.

Q2797.Bauxite is an ore of:

Easy
A Manganese
B Iron
C Aluminum
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Aluminum is the correct factual response to “Bauxite is an ore of:”.

Q2798.SDGs are

Easy
A To end poverty
B Health
C Water sanitation
D All of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

SDGs are All of these.

Q2799.Which country was ruled by Mussolini ?

Easy
A Italy
B France
C Poland
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Italy is the correct factual response to “Which country was ruled by Mussolini”.

Q2800.Japan current is also called

Easy
A Cold Current
B Kuroshio
C Canary Current
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Japan current is also called Kuroshio.