FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2801–2820 of 3711

Q2801.The other name of Babar nama is:

Easy
A Tazkara e Babar
B Waqa e Babari
C Both A & B
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Tazkara e Babar is the correct factual response to “The other name of Babar nama is:”.

Q2802.Titu Mir struggled for the freedom against

Easy
A Hindu Zamindars
B British Colonial System
C Both A&B
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Both A&B is the correct factual response to “Titu Mir struggled for the freedom against”.

Q2803.Which of the following is a font style

Easy
A Bold
B Italic
C Underline
D All of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is a font style.

Q2804.Which of the following is Herbivores.

Easy
A Dog
B Cat
C Cow
D All of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Cow is Herbivores..

Q2805.The Potential of pure water is :

Easy
A Zero
B One
C Two
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Zero is the correct factual response to “The Potential of pure water is :”.

Q2806.Blood group is identified by :

Easy
A Antigens
B Antibody
C Anti Toxin
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Antigens is the correct factual response to “Blood group is identified by :”.

Q2807.Imperative mood verb represents:

Easy
A Wishes and purpose
B Pray, Advice and request
C Pity and curse
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Pray, Advice and request is the correct factual response to “Imperative mood verb represents:”.

Q2808.Why had not you interested in this party . choose correct one :

Easy
A Why had been you interested in this party
B Why had not been you interested in this party
C Why had not you interested in this party
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Why had not been you interested in this party is the correct factual response to “Why had not you interested in this party. choose correct one :”.

Q2809.The passive voice of " The boy did not break the glass "is _________.

Easy
A The glass was not broken by the boy
B The glass has not broken by the boy
C The glass is not broken by the boy
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The passive voice of " The boy did not break the glass "is The glass was not broken by the boy..

Q2810.Choose the correct one: Laugh up one`s sleeves

Easy
A Laugh in one`s sleeves
B Laugh at one `s sleeves
C Laugh on one `s sleeves
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Laugh in one`s sleeves is the correct factual response to “Choose the correct one: Laugh up one`s sleeves”.

Q2811.Oil is to seed butter is to

Easy
A Milk
B Cow
C Goat
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Milk is the correct factual response to “Oil is to seed butter is to”.

Q2812.Which of the following Mountaineer was missed on the mountain:

Easy
A Sajid Ali Sadpara
B Muhammad Ali Sadpara
C Majid Ali Sadpara
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Muhammad Ali Sadpara is the correct factual response to “Which of the following Mountaineer was missed on the mountain:”.

Q2813.Which of the following erstwhile Sassanid empire :

Easy
A Pkistan
B Afghanistan
C Iran
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Iran is the correct factual response to “Which of the following erstwhile Sassanid empire :”.

Q2814.The word Population according to United Nation is :

Easy
A 7.2 billion
B 7.5 billion
C 7.7 billon
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

7.7 billon is the correct factual response to “The word Population according to United Nation is :”.

Q2815.Which continent has minimum birth rate :

Easy
A Africa
B Asia
C North America
D Europe
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Europe is the correct factual response to “Which continent has minimum birth rate :”.

Q2816.Recently America merged which important department :

Easy
A Secretary of state
B Pentagon
C centcom
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Centcom is the correct factual response to “Recently America merged which important department :”.

Q2817.When was vernacular press act given :

Easy
A 1870
B 1874
C 1878
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

1878 is the correct factual response to “When was vernacular press act given :”.

Q2818.Smoke from industries causes :

Easy
A Fog
B smog
C Mist
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Smog is the correct factual response to “Smoke from industries causes :”.

Q2819.Corona originate from which city of China:

Easy
A Biejing
B Wuhan
C Guanzaou
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Wuhan is the correct factual response to “Corona originate from which city of China:”.

Q2820.The fourth Anglo- Mysore war started in :

Easy
A 1700
B 1798
C 1799
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

1798 is the correct factual response to “The fourth Anglo- Mysore war started in :”.