FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2821–2840 of 3711

Q2821.Which Turkish leader established kingdom in Sub-continent:

Easy
A Babar
B Qutb-ud-din Abak
C Ahmad shah Abdali
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Qutb-ud-din Abak is the correct factual response to “Which Turkish leader established kingdom in Sub-continent:”.

Q2822.Which Muslim leader exile to Dharam shala in 1919 :

Easy
A Barkat Ali
B Maulana Muhammad Ali Johar
C Saif-ud-din kitchlew
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Saif-ud-din kitchlew is the correct factual response to “Which Muslim leader exile to Dharam shala in 1919 :”.

Q2823.Who said Sheikh Ahmad Sirhindi spiritual leader of Muslim:

Easy
A Syed Ahmad Khan
B Shah Wali ullah
C Allama Iqbal
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Allama Iqbal is the correct factual response to “Who said Sheikh Ahmad Sirhindi spiritual leader of Muslim:”.

Q2824.Who defeated Ibrahim Lodhi in first battle of Pani Pat :

Easy
A Akbar
B Babar
C Humayoun
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Babar is the correct factual response to “Who defeated Ibrahim Lodhi in first battle of Pani Pat :”.

Q2825.The founder of Ali Baba is :

Easy
A Jack Ma
B Jeff Bezos
C Bill Gates
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Jack Ma is the correct factual response to “The founder of Ali Baba is :”.

Q2826.Winter monsoon come from which side

Easy
A North East
B South East
C North West
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

North East is the correct factual response to “Winter monsoon come from which side”.

Q2827.Which of the following is not a font style :

Easy
A Bold
B Italic
C Underline
D All of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Underline is not a font style :.

Q2828.Blood group is identified by:

Easy
A Antigens
B Anti body
C Anti toxin
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Antigens is the correct factual response to “Blood group is identified by:”.

Q2829.Which of the following is herbivores?

Easy
A Dog
B Cat
C Cow
D All of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Cow is herbivores.

Q2830.The potential of pure water is:

Easy
A Zero
B One
C Two
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Zero is the correct factual response to “The potential of pure water is:”.

Q2831.Choose the correct one. Why had not you interested in this party .

Easy
A Why had not been you intersted in this party
B why did not been you intersted in this party.
C Why had not you intersted in this party.
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Why had not been you intersted in this party is the correct factual response to “Choose the correct one. Why had not you interested in this party.”.

Q2832.Passive Voice of "The boy did not break the glass" is_____________

Easy
A The glass was not broken by the boy
B The glass had not been broken by the boy
C The glass is not broken by the boy
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Passive Voice of "The boy did not break the glass" isThe glass was not broken by the boy.

Q2833.Choose the correct one Laugh up one's sleeves

Easy
A Laugh in one's sleeves
B Laugh at one's sleeves
C Laugh on one's sleeves
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Laugh in one's sleeves is the correct factual response to “Choose the correct one Laugh up one's sleeves”.

Q2834.Which of the following mountaineer is missed on the mountain;

Easy
A Sajid Ali Sadpara
B Muhammad Ali Sadpara
C Majid Ali Sadpra
D none of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Muhammad Ali Sadpara is the correct factual response to “Which of the following mountaineer is missed on the mountain;”.

Q2835.The World Population according to United Nation is:

Easy
A 7.2 billon
B 7.5 billion
C 7.7 billion
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

7.7 billion is the correct factual response to “The World Population according to United Nation is:”.

Q2836.When was Vernacular press act given:

Easy
A 1870
B 1874
C 1878
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

1878 is the correct factual response to “When was Vernacular press act given:”.

Q2837.Which continent has minimum birth rate:

Easy
A Africa
B Asia
C Northen America
D Europe
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Europe is the correct factual response to “Which continent has minimum birth rate:”.

Q2838.Smoke from industries causes:

Easy
A Fog
B Smog
C Mist
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Smog is the correct factual response to “Smoke from industries causes:”.

Q2839.Which Turkish leader established kingdom in the subcontinent:

Easy
A Babar
B Qutb-uddin Aibak
C Ahmad Shah Abdali
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Qutb-uddin Aibak is the correct factual response to “Which Turkish leader established kingdom in the subcontinent:”.

Q2840.Which Muslim leader exile to dharam shala in 1919:

Easy
A Barkat Ali
B Maulana Muhammad Ali Johor
C Saif ud Din Kitchlew
D none of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Saif ud Din Kitchlew is the correct factual response to “Which Muslim leader exile to dharam shala in 1919:”.