FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2841–2860 of 3711

Q2841.Who defeated Ibrahim Lodhi in the first battle of Pani Pat :

Easy
A Akbar
B Babar
C Humayoun
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Babar is the correct factual response to “Who defeated Ibrahim Lodhi in the first battle of Pani Pat :”.

Q2842.Who said Sir Ahmad Sirhindi spiritual leader of Muslims.

Easy
A Syed Ahmad Khan
B Shah Wali Ullah
C Allam Iqbal
D NOne of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Allam Iqbal is the correct factual response to “Who said Sir Ahmad Sirhindi spiritual leader of Muslims.”.

Q2843.The fourth Anglo-Mysore war was started in

Easy
A 1700
B 1798
C 1799
D none of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

1798 is the correct factual response to “The fourth Anglo-Mysore war was started in”.

Q2844.The founder of Ali Baba is:

Easy
A Jack Ma
B Jeff Bezos
C Bill Gates
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Jack Ma is the correct factual response to “The founder of Ali Baba is:”.

Q2845.Winter monsoon come from which side:

Easy
A North east
B South east
C North east
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

North east is the correct factual response to “Winter monsoon come from which side:”.

Q2846.Choose the best Urdu translation from the given options Reconcile

Easy
A کرنا ترق
B طلب کرنا
C تاکید کرنا
D صلح کرنا
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

صلح کرنا is the correct factual response to “Choose the best Urdu translation from the given options Reconcile”.

Q2847.Choose the voice o t e following sentence. A present has been bought for our teacher.

Easy
A We bought a present for our teacher.
B They have bought our teacher a present
C They bought a present for our teacher
D We have bought a present for our teacher
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

We have bought a present for our teacher is the correct factual response to “Choose the voice o t e following sentence. A present has been bought for our teacher.”.

Q2848.Complete the sentence by picking up suitable option from the given below Although he eats alot --------

Easy
A He is losing weight
B He is gaining weight
C He is getting fatter
D He is pulling on weigt
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

He is losing weight is the correct factual response to “Complete the sentence by picking up suitable option from the given below Although he eats alot --------”.

Q2849.Change of voice: Choose the correct option. She is singing the song.

Easy
A The song is sung by her
B The song has been sung by her
C The song is being sung by her
D The song was being sung by her.
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The song is being sung by her is the correct factual response to “Change of voice: Choose the correct option. She is singing the song.”.

Q2850.Choose the correct phrasal verbs to complete the following sentence I am sure you will ---------yours fears gradually.

Easy
A Come over
B Get over
C Control over
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Get over is the correct factual response to “Choose the correct phrasal verbs to complete the following sentence I am sure you will ---------yours fears gradually.”.

Q2851.Choose the best meaning of idiomatic phrase Hallmark

Easy
A A big mark
B A spot
C Genuine excellence
D Grand
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Genuine excellence is the correct factual response to “Choose the best meaning of idiomatic phrase Hallmark”.

Q2852.Complete the sentence by picking up a suitable option from the given below: I couldn't solve the problem so -----

Easy
A I telephoned the police
B I called an ambulance
C I asked my father to help me
D I answered the advertisement
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

I asked my father to help me is the correct factual response to “Complete the sentence by picking up a suitable option from the given below: I couldn't solve the problem so -----”.

Q2853.Choose the correct phrasal verbs to complete the following sentence The children were all at the table waiting for the mother to ---------

Easy
A Dish out
B Dish up
C Dish in
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Dish out is the correct factual response to “Choose the correct phrasal verbs to complete the following sentence The children were all at the table waiting for the mother to ---------”.

Q2854.Choose one of the sentences with the correct use of capital letters:

Easy
A "you are my best friend, "she said, "and I have no doubt about it"
B "You are my best friend, She said, "and I have no doubt about it".
C "You are my best friend, she said, "and I have no doubt about it".
D :You are my best friend , She said, "And I have no doubt about it".
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

"You are my best friend, She said, "and I have no doubt about it". is the correct factual response to “Choose one of the sentences with the correct use of capital letters:”.

Q2855.Choose the best meaning of idiomatic phrase: A burning question

Easy
A A confusing question
B A simple question
C A forgotten issue
D An important question
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

An important question is the correct factual response to “Choose the best meaning of idiomatic phrase: A burning question”.

Q2856.Choose the best meaning of idiomatic phrase: A lion's Share

Easy
A The part of a lion
B The share of a lion
C Major part
D The lion's escape
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Major part is the correct factual response to “Choose the best meaning of idiomatic phrase: A lion's Share”.

Q2857.Choose the best meaning of idiomatic phrase: A square meal:

Easy
A A good diet
B A full meal
C A timely meal
D A proper diet
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

A full meal is the correct factual response to “Choose the best meaning of idiomatic phrase: A square meal:”.

Q2858.To "iron out" means to_______

Easy
A To complete small details
B Make problems
C Plan ahead
D Solve Problems
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

To "iron out" means toSolve Problems.

Q2859.Select the sentence

Easy
A The fort is a worth seeing building.
B The fort is my worth seeing building.
C The fort is very worth seeing building.
D The fort is a building worth seeing .
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

The fort is a building worth seeing. is the correct factual response to “Select the sentence”.

Q2860.Choose one of the sentence wilh the correct use of capital letters.

Easy
A The Polar Expedition the world's first cruise Ship is all set to travel to the North pole
B The polar expedition the world's first Cruise Ship is all set to travel to the North pole
C The Polar Expedition the World's first Cruise Ship is all set to travel to the North Pole
D The Polar Expedition the World's first Cruise Ship is all set to travel to the North Pole
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The Polar Expedition the World's first Cruise Ship is all set to travel to the North Pole is the correct factual response to “Choose one of the sentence wilh the correct use of capital letters.”.