FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2881–2900 of 3711

Q2881.Which function key is used for opening help?

Easy
A F1
B F2
C F3
D F4
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

F1 is used to opening help.

Q2882.The design template option is available under.

Easy
A Drawing bar
B Formatting toolbar
C Standard toolbar
D All of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Formatting toolbar is the correct factual response to “The design template option is available under.”.

Q2883.Mass is the same physical quantity as.

Easy
A Weight
B Inertia
C Displacement
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Inertia is the correct factual response to “Mass is the same physical quantity as.”.

Q2884.Carbohydrates are stored in plants and animals in the following respective form.

Easy
A Starch and Glycogen
B Starch and Glucose
C Cellulose and Glucose
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Starch and Glycogen is the correct factual response to “Carbohydrates are stored in plants and animals in the following respective form.”.

Q2885.Which of the following become the first Arab country to launch a Mars probe?

Easy
A Qater
B UAE
C KSA
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

UAE is the correct factual response to “Which of the following become the first Arab country to launch a Mars probe”.

Q2886.The "Kissing of the Hajr-e-Aswad" is called

Easy
A Istelam
B Saee
C Mabroor
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The "Kissing of the Hajr-e-Aswad" is called Istelam.

Q2887.Containment of China is part of the foreign policy of which country?

Easy
A Russia
B India
C US
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

US is the correct factual response to “Containment of China is part of the foreign policy of which country”.

Q2888.The color which we see when our eyes are closed?

Easy
A Grey
B Black
C Eigengrau
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Eigengrau is the correct factual response to “The color which we see when our eyes are closed”.

Q2889.The first Charter of Human Rights is _______.

Easy
A International Charter
B Magna Carta
C U.N. Charter
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The first Charter of Human Rights is Magna Carta..

Q2890.The 3rd June Plan is also called:

Easy
A August offer
B Partition plan
C Wavell plan
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Partition plan is the correct factual response to “The 3rd June Plan is also called:”.

Q2891.Third World Countries means.

Easy
A Developed
B Developing
C Backward
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Developing is the correct factual response to “Third World Countries means.”.

Q2892.Choose the antonyme Barbarous

Easy
A Repulsive
B Civilized
C Compose
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Civilized is the correct factual response to “Choose the antonyme Barbarous”.

Q2893.Jannat ul Mualla is the name of a graveyard in which city it is situated:

Easy
A Jedda
B Mecca
C Madina
D Baghdad
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Mecca is the correct factual response to “Jannat ul Mualla is the name of a graveyard in which city it is situated:”.

Q2894.On which river Kabul river falls?

Easy
A Indus
B Sutlej
C Jhelum
D Chanab
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Indus is the correct factual response to “On which river Kabul river falls”.

Q2895.Which of the following is used to display the list of all subjects?

Easy
A Selection Pane
B Wrap text
C Hyphenation
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is used to display the list of all subjects.

Q2896.World wide web (WWW) is a ______ which allows the user to access a vast variety of documents by hypermedia links.

Easy
A Information storing service
B Information Deleting Service
C Information system
D All of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

World wide web (WWW) is a Information system which allows the user to access a vast variety of documents by hypermedia links..

Q2897.Name the function which is used to find the length of string:

Easy
A length()
B strlen()
C slen()
D len()
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Strlen() is the correct factual response to “Name the function which is used to find the length of string:”.

Q2898.The first working laser was developed by:

Easy
A Max Planck
B Theodore Maiman
C Robert Boyle
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Theodore Maiman is the correct factual response to “The first working laser was developed by:”.

Q2899.which mirror is used to Headlights of cars:

Easy
A Concave
B Convex
C Plain
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Concave is used to Headlights of cars:.

Q2900.The roman numeral for number 1000 is

Easy
A C
B D
C L
D M
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

The roman numeral for number 1000 is M.