FILTER BY SUBTOPIC

Showing 341–360 of 748

Q341.A mansabdar can hold how many horses?

Medium
A 100 - 150
B 200-400
C 300-400
D None of these
Other PMS 2025

Correct Answer: B

Q342.Defense Budget of Pakistan 2023-24:

Medium
A 1.804 trillion PKR
B 2.804 trillion PKR
C 3.804 trillion PKR
D 1.004 trillion PKR
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q343.2019 Brics summit held in which month in Brazil:

Medium
A 13-14 NOV
B 14 SEP
C 9 DEC
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q344.World Trade through Ships:

Medium
A 30%
B 60%
C 80%
D 90%
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q345.If 1/5 of keyboards are not working of total 3000, then number of working keyboards:

Medium
A 2300
B 2200
C 2000
D 2400
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q346.(1+1/x+3) x (1+1/x+2) x(1+1/x+1) =

Medium
A x+4x
B x-4/x
C x/4x
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q347.If y is directly proportional to x2, when x is 2, y is 20 find y if x is 3:

Medium
A 45
B 66
C 78
D 90
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q348.A tower casts a 20m shadow at a 45-degree elevation, what is the height of the tower:

Medium
A 10 m
B 20 m
C 30 m
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q349.f acos θ + B sin θ=p, asin θ-bcos θ=q, acos θ+ bsin θ=p, asin θ-bcos θ=q then find p2+ q2:

Medium
A a2-b2
B a2+b2
C a2/b2
D None of These
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q350.Blood circulation rate in human Capillaries?

Medium
A 1mm/sec
B 1.5mm/sec
C .5mm/sec
D 2mm/sec
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q351.78 students, which is 30% of the whole class. What is the total number of students in the class?

Medium
A 200
B 260
C 320
D 280
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q352.3 + 0.03 + 0.003 + 0.0003 + 0.00003=

Medium
A .30333
B 3.0333
C 30.3333
D 303.33
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q353.Sin 90 x Cos 90:

Medium
A 1
B -1
C 0
D Any of the above
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q354.The CPEC railway line near Havelian is called?

Medium
A ML1
B ML2
C ML3
D ML5
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q355.UNO special day is observed on?

Medium
A 24 OCTOBER
B 16 SEPTEMBER
C 10 JANUARY
D 5 MARCH
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q356.Which disease is expected to increase by 80% in 2040?

Medium
A Dierhea
B Cancer
C Malaria
D Paralysis
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q357.Out of 193 members of the UN, how many are European countries?

Medium
A 40
B 42
C 44
D 48
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q358.About ___ of the Earth's land surface is covered by sedimentary rocks?

Medium
A 50%
B 60%
C 70%
D 75%
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q359.Pak China border agreement signed in which year?

Medium
A March 1963
B March 1966
C June 1971
D June 1966
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q360.If a girl jump 820 times in an hour. How many times she jumps in 30 minutes?

Medium
A 300
B 350
C 410
D 470
Other PPSC 2025

Correct Answer: C