Showing 21–40 of 165

Q21.Analogy: Jar: container

Medium
A Vase: Flower
B Bottle : Milk
C Cow: Meat
D None of these
Verbal Analogy PPSC 2025

Correct Answer: A

Q22.Analogy of Breeze: Hurricane?

Medium
A Whisper :Scream
B Courageous : Timorous
C Timid: Goodness
D None of these
Verbal Analogy PPSC 2025

Correct Answer: A

Q23.Analogy: Robin:Bird:Bee:?

Medium
A Hive
B Insect
C fly
D
Verbal Analogy PPSC 2025

Correct Answer: B

Q24.Analogy Stubborn: obstinate::

Medium
A gloomy: morose
B Duck:Chick
C Snake: Slither
D None of These
Verbal Analogy PPSC 2025

Correct Answer: A

Q25.Analogy, Thirst: Parched: ?

Medium
A fever: flushed
B Sad : Happy
C Pale : Color
D None of these
Verbal Analogy PPSC 2025

Correct Answer: A

Q26.Cat: Kitten Analogy?

Medium
A Hen: Cock
B Duck: Geese
C Snake: Slither
D Cow: Calf
Verbal Analogy PPSC 2025

Correct Answer: D

Q27.The analogy of Chide: Pillory is?

Medium
A Intransigent: Control
B Referee: Field
C Caution: Warning
D Humor: Mollycoddle
Verbal Analogy PPSC 2022

Correct Answer: D

The analogy of Chide: Pillory is Humor: Mollycoddle.

Q28.Choose the correct analogy Talk: Stammer?

Medium
A Play: Speak
B Walk: Stagger
C Scribble: Walk
D None of these
Verbal Analogy PPSC 2022

Correct Answer: B

Walk: Stagger is the correct factual response to “Choose the correct analogy Talk: Stammer”.

Q29.Choose the correct analogy: Young: Old: Morning?

Medium
A Late
B Night
C Early
D None of these
Verbal Analogy PPSC 2022

Correct Answer: B

Night is the correct factual response to “Choose the correct analogy: Young: Old: Morning”.

Q30.Choose the correct analogy. Talk :Stammer

Medium
A Walk :Stagger
B Play.:Speak
C Scribble :Walk
D None of these
Verbal Analogy PPSC 2022

Correct Answer: A

Walk :Stagger is the correct factual response to “Choose the correct analogy. Talk :Stammer”.

Q31.Choose the correct analogy Young : Old : :Morning

Medium
A Late
B Night
C Early
D Evening
Verbal Analogy PPSC 2022

Correct Answer: D

Evening is the correct factual response to “Choose the correct analogy Young : Old : :Morning”.

Q32.Choose the correct analogy poet : poem: Choreography:_____

Medium
A Drama
B Masque
C Ballet
D None of these
Verbal Analogy PPSC 2022

Correct Answer: C

Choose the correct analogy poet : poem: Choreography:Ballet.

Q33.Choose the correct analogy here: there: She:_____

Medium
A I
B He
C They
D None of these
Verbal Analogy PPSC 2022

Correct Answer: B

Choose the correct analogy here: there: She:He.

Q34.Choose the correct analogy Poet:Poem :Choreography:__________

Medium
A Drama
B Masque
C Ballet
D None of these
Verbal Analogy PPSC 2022

Correct Answer: C

Choose the correct analogy Poet:Poem :Choreography:Ballet.

Q35.Choose the correct analogy Here: There:She:______

Medium
A hers
B He
C They
D None of these
Verbal Analogy PPSC 2022

Correct Answer: B

Choose the correct analogy Here: There:She:He.

Q36.Choose the One from the following options which exhibits the same analogy as established in the last two words . Slack: ______ Plucky: Courageous

Medium
A Tight
B Silent
C Negligent
D Cowardly
Verbal Analogy PPSC 2022

Correct Answer: C

Choose the One from the following options which exhibits the same analogy as established in the last two words. Slack: Negligent Plucky: Courageous.

Q37.Find out the appropriate analogy: Weightlifter: Strength:

Medium
A Goalie: skill
B Dancer: Speed
C Marathoner: Endurance
D Hiker: Agility
Verbal Analogy PPSC 2022

Correct Answer: C

Marathoner: Endurance is the correct factual response to “Find out the appropriate analogy: Weightlifter: Strength:”.

Q38.Choose the one from the following options which exhibits the same analogy as establshed in the last two words : Spelunker: _______: Astronomer: Space

Medium
A Spaceship
B Light
C Cave
D Wave
Verbal Analogy PPSC 2022

Correct Answer: C

Choose the one from the following options which exhibits the same analogy as establshed in the last two words : Spelunker: Cave: Astronomer: Space.

Q39.Choose the one from the following options which exhibits the same analogy as established in the last two words . Forgot: _________ Undo: Reverse

Medium
A Go
B Begin
C Renounce
D Forget
Verbal Analogy PPSC 2022

Correct Answer: C

Choose the one from the following options which exhibits the same analogy as established in the last two words. Forgot: Renounce Undo: Reverse.

Q40.Find the appropriate analogy: Shepherd: Sheep:

Medium
A Sociologist: Statistics
B Driver: Conveyances
C Gardner: Plants
D Artist: Murals
Verbal Analogy PPSC 2022

Correct Answer: C

Gardner: Plants is the correct factual response to “Find the appropriate analogy: Shepherd: Sheep:”.