Showing 21–40 of 291

Q21.BIOS is used for ?

Easy
A Updating system information on network
B Loading operating system
C it help in routing
D it takes input from key words and other devices
Network Basics PPSC 2020

Correct Answer: B

Q22.A Network that covers large area ,city country and beyond is called

Easy
A LAN
B WAN
C Router
D Bridge
Network Basics PPSC 2020

Correct Answer: B

Q23.Portrait and Landscapes are:

Easy
A Page Orientation
B Page Size
C Page Layout
D None of these
Network Basics PPSC 2020

Correct Answer: A

Q24.Mac is alan

Easy
A Utility program
B Device driver
C Image viewer
D Operating system
Network Basics PPSC 2020

Correct Answer: D

Q25.Landscape and Portrait are:

Easy
A Paper Size
B Page Orientation
C Page Layout
D None of these
Network Basics PPSC 2020

Correct Answer: B

Q26.In computing, which of the following connects two similar network segments?

Easy
A Bridge
B Gateway
C Router
D Algorithm \n
Network Basics PPSC 2020

Correct Answer: A

Q27.Osmosis

Easy
A Requires ATP
B Results in the bursting of plant cells placed in pure water
C Can cause a cell to become turgid
D Is independent of solute concentrations \n
Network Basics PPSC 2020

Correct Answer: C

Q28.In which type of operäting system time Intervals to process and respond to inputs is very small."

Easy
A Distributed operating system
B Network operating system
C Real time Operating system
D Time sharing operating system
Network Basics PPSC 2020

Correct Answer: C

Q29.A computer virus is

Easy
A A Micro organism
B Electromagnetic waves entering corpputer through a network
C A useful micro component of a computer
D A computer programme
Network Basics PPSC 2020

Correct Answer: D

Q30.In which type of operating system time intervals to process and respond to inputs is very small?

Easy
A Distributed Operating System
B Network Operating System
C Real Time Operating System
D Time Sharing Operating System
Network Basics PPSC 2020

Correct Answer: C

Q31.Who is the creator of Linux Operating System ?

Easy
A Larry Ellison
B James Goslig
C Linus Torvalds
D Martha lane fox
Network Basics PPSC 2020

Correct Answer: C

Q32.A computer on the network is identified by its:

Easy
A Mac address
B Port Address
C IP Address
D Location Address
Network Basics PPSC 2020

Correct Answer: C

Q33.Blank DVDs on which data can be erased and rewritten are identified as:

Easy
A DVD+WR
B DVD+RW
C DVD+R
D DVD+W
Network Basics PMS 2020

Correct Answer: B

Q34."Jinnah of Pakistan" was written by

Easy
A Jaswant singh
B Stanley Wolpert
C Bal Ram Nanda
D LH Qureshi
Network Basics PPSC 2020

Correct Answer: B

Q35.Ms Office Portrait and Landscape are ?

Easy
A Page Orientation
B Page Size
C Page Layout
D All of these
Network Basics PPSC 2020

Correct Answer: A

Q36.Which is NOT wireless?

Easy
A Zigbee
B Bluetooth
C Wi.Fi
D Optical fiber
Network Basics PPSC 2025

Correct Answer: D

Q37.IP addresses are stored on?

Easy
A Hard Drive
B CPU
C Network Interface
D Activate
Network Basics PPSC 2025

Correct Answer: C

Q38.Portrait" and "Landscape are types of?

Easy
A Drawing tools
B Art movements
C Page orientations
D File format
Network Basics PPSC 2025

Correct Answer: C

Q39.The IP address whi dress 192.168.0.1 is an example of which IP address class?

Easy
A Class B
B Class A
C Class C
D Class D
Network Basics PPSC 2025

Correct Answer: C

Q40.DHCP is used to dynamically assign which of the following to an end user?

Easy
A MAC address
B IP Address
C Subnet Mask only Address
D Device Name Address
Network Basics PPSC 2025

Correct Answer: B