Showing 21–40 of 122

Q21.The antiviral protein produced b virus infected cells is called?

Easy
A Protein
B Interferon
C Carbon
D None of these
Cyber Security PPSC 2025

Correct Answer: B

Q22.Encryption/decryption is part of cipher, Cipher is an :

Easy
A Algorithm
B Momentum
C Velocity
D None of these
Cyber Security PPSC 2025

Correct Answer: A

Q23.Polio Virus is called:

Easy
A RNA
B DNA
C ONA
D None of These
Cyber Security PPSC 2025

Correct Answer: A

Q24.Influenza Caused by:

Easy
A Virus
B Bacteria
C Paethogens
D None of These
Cyber Security PPSC 2025

Correct Answer: A

Q25.Cyber security is used to deny access from

Easy
A exploitation
B modification
C unauthorized access
D All of these
Cyber Security PPSC 2025

Correct Answer: D

Q26.Cyber crime act is mainly according to which act:

Easy
A PECCA ACT
B Peace Act
C both
D None of these
Cyber Security PMS 2025

Correct Answer: A

Q27.Which Caused Malaria?

Easy
A Plasmodium
B Virus A
C Virus B
D None of these
Cyber Security PPSC 2025

Correct Answer: A

Q28.Polio is caused by?

Easy
A Bacteria
B Virus
C Fungus
D None of these
Cyber Security PPSC 2022

Correct Answer: B

Virus is the correct factual response to “Polio is caused by”.

Q29.Food is fermented by?

Easy
A Bacteria
B Insulin
C Virus
D None of these
Cyber Security PPSC 2022

Correct Answer: A

Bacteria is the correct factual response to “Food is fermented by”.

Q30.Which organization officially declared corona virus as COVID-19?

Easy
A WHO
B UN
C European Union
D None of these
Cyber Security PPSC 2022

Correct Answer: A

WHO is the correct factual response to “Which organization officially declared corona virus as COVID-19”.

Q31.Which virus is related to ongoing covid 19 ?

Easy
A SARS & TETANUS
B SARS & MERS
C SARS & INFLUENZA
D None of these
Cyber Security PPSC 2022

Correct Answer: B

SARS & MERS is the correct factual response to “Which virus is related to ongoing covid 19”.

Q32.You protect a computer from virus , you should install __________ in your computer .

Easy
A Disk cleanup
B Backup wizard
C Antivirus
D None of these
Cyber Security PPSC 2022

Correct Answer: C

You protect a computer from virus, you should install Antivirus in your computer..

Q33.Electronic crime is which type of crime :

Easy
A Organised crime
B Cyber crime
C White collar crimes
D None of these
Cyber Security PPSC 2022

Correct Answer: B

Cyber crime is the correct factual response to “Electronic crime is which type of crime :”.

Q34.Which of the following is a form of Cyber crime ?

Easy
A Software
B Hacking
C Hardware
D None of these
Cyber Security PPSC 2022

Correct Answer: B

Hacking is a form of Cyber crime.

Q35.Which of the following is the "bird flu virus"?

Easy
A Rhino virus
B H5N1
C HIV
D Hemophilic
Cyber Security PPSC 2022

Correct Answer: B

H5N1 is the "bird flu virus".

Q36.Cyber Warfare is

Easy
A Install Spyware (not all of these)
B to destroy infrastructure
C to use technology for development.
D All of these
Cyber Security PPSC 2022

Correct Answer: D

Cyber Warfare is All of these.

Q37.Corona virus originate from which city of china

Easy
A Beijing
B wuhan
C Ghuangzhou
D NOne of these
Cyber Security PPSC 2022

Correct Answer: B

Wuhan is the correct factual response to “Corona virus originate from which city of china”.

Q38.Cholera is caused by?

Easy
A Cocci
B Virus
C Bacteria
D None of these
Cyber Security PMS 2018

Correct Answer: C

Bacteria is the correct answer because it matches the fact or concept tested by this question.

Q39.Which of the following disease is not caused by virus?

Easy
A Small Pox
B Polio
C Typhoid
D Mumps
Cyber Security PMS 2018

Correct Answer: C

Typhoid is the correct answer because it matches the fact or concept tested by this question.

Q40.What is H5N1?

Easy
A Fungi
B Vaccina
C Virus
D Bacteria
Cyber Security PMS 2016

Correct Answer: C

Virus is the correct answer because it matches the fact or concept tested by this question.