Showing 21–40 of 430

Q21.Microsoft office suite spreadsheet program is ________.

Easy
A MS Word
B MS Excel
C MS PowerPoint
D None of these
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: B

Q22.# Value ! Error in Microsoft excel represents:

Easy
A The width of the cell is less to is display the answer
B Parameter provided to the function is of wrong data type
C Value of the answer needs to be round off
D When Excel does not recognize the format
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: D

Q23.In MS-Excel two common wildcard characters that MS Excel recognizes are:

Easy
A * and ?
B ^and /
C None of these
D B
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: A

Q24.In MS Excel the command used to combine/ merge the consecutively selected cells and center aligned is:

Easy
A Combine & Center
B Merge & Center
C Merge Cells
D Combine
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: B

Q25.In MS Excel function to return one value if a condition is true and another value if it's false;

Easy
A If Function
B Sum function
C Decimal Function
D info Function
Formulas PPSC 2023

Correct Answer: A

Q26.To add two cells (A1 and A2) together in MS Excel,

Easy
A A1+A2
B Plus A1 and A2
C None of these
D A1 plus A2
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: A

Q27.Which one is the spreadsheet application that comes with MS Office software group:

Easy
A MS Word
B MS excel
C MS powerpoint
D MS Access
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: B

Q28.Microsoft Excel functions arguments are always written in:

Easy
A Cells
B Rows
C Columns
D Parentheses
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: D

Q29.Which is correct form of Cell range in MS Excel ?

Easy
A A1-A10
B A1-B1
C A1 : A10
D A1 to A10
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: C

Q30.An Excel book is a collection of :

Easy
A Worksheets
B Charts
C Both A and B
D None of these
Charts PPSC 2023

Correct Answer: C

Q31.Which command is used to add data in Excel?

Easy
A ADD
B COUNT
C SUM
D None of these
Formulas PPSC 2023

Correct Answer: C

Q32.Which basic symbol is used to execute formulas in Ms Excel?

Easy
A :
B =
C #
D ~
Formulas PPSC 2023

Correct Answer: B

Q33.Excel is program that is used to prepare a:

Easy
A Database
B Textbook
C Spreadsheet
D Workbook
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: C

Q34.Which of the following functions in Microsoft Excel is used to count items in a cell range:

Easy
A COUNT
B AVERAGE
C SUM
D MAX
Formulas PPSC 2020

Correct Answer: A

Q35.In MS Excel 2016 Which of the following can be used to split window into two?

Easy
A Format>Window (Formate>Window)
B View>Window>split
C Window>split
D View>Split
Excel Interface PPSC 2020

Correct Answer: B

Q36.Which of the following is not a valid Zoom percentage in Excel?

Easy
A 10
B 100
C 300
D 500
Excel Interface PPSC 2020

Correct Answer: D

Q37.To create table of columns and rows for statistical or mathematical calculations using spreadsheet which software is used?

Easy
A Excel
B Word Pad
C Word Perfect
D Corel Draw
Excel Interface PPSC 2020

Correct Answer: A

Q38.In Microsoft Excel, the file you create and edit is called:

Easy
A A form
B A ledger
C A table
D A workbook
Excel Interface PPSC 2020

Correct Answer: D

Q39.In Excel, conditional Formatting is in:

Easy
A Home Tab
B Inset Tab
C Page layout
D View Tab
Excel Interface PPSC 2020

Correct Answer: A

Q40.Number of columns is MS Excel 2007 are?

Easy
A 16,384
B 15,000
C 17,000
D 20,000
Excel Interface PPSC 2020

Correct Answer: A