Showing 21–40 of 331

Q21.In MS Word superscript subscript strike through are known as:

Easy
A Font Style
B Font Format
C Font Family
D Font Effect
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: D

Q22.A feature of MS Word that saves the document automatically after certain interval is:

Easy
A Auto update
B Auto recover
C Auto save
D None of these
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: C

Q23.Which option in file menu is used to close a file in MS Word:

Easy
A Exit
B Close
C Quit
D New
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: B

Q24.To check spelling abd grammar which key is used in MS Word:

Easy
A F3
B F5
C F7
D F9
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: C

Q25.In Ms Word adding a Ghost text,Such as "confidential" behind the text applied using:

Easy
A Isert clip Art
B Watermark
C Embossed text formating
D Embedded text formating
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: B

Q26.To undo last action in MS word,______ Shortcut combination is used:

Easy
A Ctrl+U
B Ctrl+V
C Ctrl+X
D Ctrl+Z
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: D

Q27.In MS Word what is the shortcut key for center the selected text:

Easy
A Ctrl+C
B Ctrl+E
C Ctrl+A
D Ctrl+F
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: B

Q28.An application program that allows a user to set page number and spell check of a document is known as:

Easy
A Notepad application
B Word pad
C Email application
D Word Processor
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: D

Q29.In MS Word Ctrl+U is used as an alternate of:

Easy
A Clicking the icon U
B Underlined the selected text
C Right click on the selected text and select U
D All of these
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: B

Q30.What is the Shortcut for changing case in MS Word:

Easy
A Shift+F3
B Ctrl +F3
C F3
D Alt+F3
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: A

Q31.What is Shortcut key of Mark Citaion in MS Word:

Easy
A Alt+Shift+I
B Alt+Shift+P
C Ctrl+Shift+B
D Alt+Shift+O
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: A

Q32.Which option in MS-Word enables the user to send the same letter to different recipients?

Easy
A Mail merge
B Macros
C Indent
D Template
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: A

Q33.Which Tab of Ms Word contains the Shapes Option?

Easy
A Home
B Review
C Insert
D None of these
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: C

Q34.Which Shortcut key is used for undo in MS Word?

Easy
A Cntrl +y
B Cntrl + Z
C Cntrl +K
D None of these
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: B

Q35.Shortcut key for page break in Ms Word :

Easy
A Cntrl +Enter
B Cntrl +space
C Shift +Enter
D None of these
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: A

Q36.In MS word a Character that is raised and is smaller above the base line is called:

Easy
A Outlined
B Raised
C Superscript
D Subscript
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: C

Q37.Which key deletes the Character to the right of the cursor in Ms Word:

Easy
A Delete
B Backspace
C End
D None of these
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: A

Q38.Ctrl+B is used in MS Word to:

Easy
A Search the selected text
B Paste the selected text
C Bold the selected text
D Open the specified file
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: C

Q39.In MS Word, formulas and symbols are used in which menu?

Easy
A Insert ribbon
B Insert menu
C Both A & B
D None of these
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: C

Q40.In MS Word 2016, the Shortcut key to open the Font Display Box is:

Easy
A Ctrl+F
B Alt+F
C Alt+D
D Ctrl+D
Document Formatting PPSC 2020

Correct Answer: D