Showing 21–40 of 253

Q21.Which shortcut key is used to move the cursor one Page Down?

Easy
A Ctrl+PageDown+ PageDown
B Shift+PageDown
C Alt+PageDown
D None of these
Basic Shortcuts PPSC 2020

Correct Answer: A

Q22.To change text in Italic form:

Easy
A Ctrl+I
B Ctrl+B
C Ctrl+C
D Ctrl+M
Basic Shortcuts PPSC 2020

Correct Answer: A

Q23.Short-cut key for finding something?

Easy
A Ctrl+Shift+F
B Ctrl+F
C Shift+F
D None of these
Basic Shortcuts PPSC 2020

Correct Answer: B

Q24.Which short keys are used to "cut selected items" in File menu?

Easy
A CTRL+X
B CTRL+A
C CTRL+U
D CTRL+B
Basic Shortcuts PPSC 2020

Correct Answer: A

Q25.Which of the following shortcuts will create a new folder in windows folder ?

Easy
A Ctrl +C
B Ctrl +Shift+N
C Ctrl +O
D Ctrl +Alt
Basic Shortcuts PPSC 2020

Correct Answer: B

Q26.To change line height to 1.5 which is the following correct command ? Ctrl

Easy
A +1
B Ctrl+2
C ctrl+4
D ctrl+5
Basic Shortcuts PPSC 2020

Correct Answer: D

Q27.The keys used to lock the keyboard _____.

Easy
A Ctrl+tab
B Ctrl+Alt
C Windows logo +L
D Windows ????
Basic Shortcuts PPSC 2020

Correct Answer: C

Q28.Which key is used to Select whole document.

Easy
A Ctrl+A
B Ctrl+Y
C Ctrl+C
D None of these
Basic Shortcuts PPSC 2020

Correct Answer: A

Q29.Which key is used to align the text to center.

Easy
A Ctrl+U
B Ctrl+E
C Ctrl+K
D None of these
Basic Shortcuts PPSC 2020

Correct Answer: B

Q30.Ctrl, Shift and Alt are called____keys.

Easy
A Adjustment
B Function
C Modifier
D Alphanumeric \n
Basic Shortcuts PPSC 2020

Correct Answer: C

Q31.What does Ctrl+=key effect?

Easy
A Superscript
B Subscript
C All caps
D Shadow
Basic Shortcuts PPSC 2020

Correct Answer: B

Q32.What is the shortcut key to extend your current selection by one word to the left?

Easy
A Alt+Shift+Left Arrow
B Ctrl+Shift+Up Arrow
C Ctrl+Shift+Left Arrow
D Alt+Ctrl+Left Arrow
Basic Shortcuts PPSC 2020

Correct Answer: A

Q33.In a Windows PC CTRL + K in Microsoft Power point is the shortcut for

Easy
A Shifting
B Highlighting
C Dragging
D Inserting a hyperlink
Basic Shortcuts PPSC 2020

Correct Answer: D

Q34.Which key should be pressed to start a new paragraph in MS-Word?

Easy
A Down Cursor Key
B Enter Key
C Shift + Enter
D Ctrl +.Enter
Basic Shortcuts PPSC 2020

Correct Answer: B

Q35.Shortcut Keys to switch to the' next windows

Easy
A Alt + Tab
B Shift + Tab.
C Alt + Ctrl
D Ctrl + Tab
Basic Shortcuts PPSC 2020

Correct Answer: A

Q36.Which key should be pressed to start a new paragraph in MS_Word :

Easy
A Down cruser key
B Enter Key
C Shift+Enter
D ctrl +Enter
Basic Shortcuts PPSC 2020

Correct Answer: B

Q37.Shortcut key to switch to the next window is

Easy
A Alt+Tab
B Shift +Tab
C Alt+Ctrl
D Ctrl+Tab
Basic Shortcuts PPSC 2020

Correct Answer: A

Q38.To move to the previous cell in a Table inserted in a document press:

Easy
A Alt+Tab
B Ctrl+Tab
C Shift+ Tab
D Alt+Shift+Tab
Basic Shortcuts PPSC 2020

Correct Answer: C

Q39.To apply center alignment, we can press:

Easy
A Ctr+S
B Ctrl+C
C Ctrl+C+A
D Ctrl+E
Basic Shortcuts PPSC 2020

Correct Answer: D

Q40.In MS Office Ctrl+ G is a shortcut to:

Easy
A Open Find and replace Dialog box with activating Go to Tab
B Open Find and Replace Dialog box with activating Find Tab.
C Open Find and Replace Dialog box with activating Replace Tab
D Open Go to Dialog box
Basic Shortcuts PPSC 2020

Correct Answer: A