FILTER BY SUBTOPIC

Showing 21–40 of 631

Q21.The headquarter of ICC is located in:

Easy
A London
B Melbourne
C Dubai
D Paris
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q22.COVID-19 variant start from which city Of china:

Easy
A Beijing
B Shanghai
C Wuhan
D Tianjin
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q23.The Headquarter of International Labour Organization (ILO) is in:

Easy
A New York
B Geneva
C Paris
D Hague
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q24.When Zainab Alert, Response and Recovery Act enacted ?

Easy
A 2019
B 2018
C 2020
D 2021
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q25.All India Muhammadan Conference established by?

Easy
A Syed Ahmad Shaheed
B Sir Syed Ahmad Khan
C Allama Iqbal
D Maulana Shaukat Ali
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q26.Which famous Kashmiri leader died in September 2021

Easy
A Burhan Wani
B Yaseen Malik
C Syed Ali Shah Gillani
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q27.World's first country to make all public transport free from 2020 is:

Easy
A Netherlands
B Sweden
C Luxembourg (Luxemburg)
D Belgium
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q28.What is the name of Israel and UAE accords of peace Agreement 2020?

Easy
A Daud Agreement
B Abraham Agreement
C Hittite Peace Agreement
D UAE Israel Agreement
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q29.Mention the name of China's first Mars exploration mission which was successfully launched on 23rd July 2020?

Easy
A Qu'yuan
B Tianwen-1
C Dong Fang Hong
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q30.What is the name of Israel and UAE accords of peace Agreement 2020

Easy
A Daud Agreement
B Abraham Agreement
C Hitite Peace Agreement
D UAE Israel Agreement
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q31.Mention the name of China's first Mars exploration mission which is successfully launched on 23rd July 2020?

Easy
A Qu'yuan
B Tianwen-1
C Dong Fang Hong
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q32.Which country is most affected by COVID-19?

Easy
A USA
B Italy
C India
D Brazil
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q33.The first Round Table Conference was held in

Easy
A Berlin
B Dehli
C Calcutta
D London
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q34.UNICEF headquarter in: Paris

Easy
A Berlin
B Geneva
C New
D york
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q35.Identify the country which is not a member of ASEAN (The Association of South East Asian Nations)

Easy
A Cambodia
B Indonesia
C Republic of Korea
D Malaysia
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q36.The treaty of Versailles signed in

Easy
A 1918
B 1919
C 1920
D 1921
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q37.A tale of two cities is a novel set in two cities during the period of French Revolution. It was written by:

Easy
A Mark Twain
B Charles dickens
C Jane Austen
D Oscar Wilde
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q38.WHO headquarter is located in?

Easy
A Geneva
B London
C Berne
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q39.How many parties are in All Parties Hurriyat conference?

Easy
A 21
B 22
C 26
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q40.How many round of round Table Conference:

Easy
A One
B Three
C Five
D None of these \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: B