Showing 21–40 of 141

Q21.S.I. Unit of energy is?

Easy
A Pas
B Watt
C Newton
D Joule
SI Units PPSC 2025

Correct Answer: D

Q22.What is the unit of specific gravity?

Easy
A Galvanome
B kg/m³
C No Unit
D Newton
SI Units PPSC 2025

Correct Answer: C

Q23.What is the Unit of the distance ?

Easy
A Joule
B Light year
C Coulumb
D None of these
SI Units PPSC 2025

Correct Answer: B

Q24.SI unit of charge is?

Easy
A Coulumb
B Joule
C Light year
D None of these
SI Units PPSC 2025

Correct Answer: A

Q25.Who is credited with making the first controlled and sustained powered flight ?

Easy
A Orville Wright
B Albert Einstein
C Newton
D None of these
SI Units PPSC 2025

Correct Answer: A

Q26.Who invented the Dynamite ?

Easy
A Issac Newton
B Alfred Nobel
C Einstein
D None of these
SI Units PPSC 2025

Correct Answer: B

Q27.Who made some experiments about sending the wireless radio signals?

Easy
A Alfred Nobel
B Marconi
C Einstein
D Newton
SI Units PPSC 2025

Correct Answer: B

Q28.Radio activity was discovered by ?

Easy
A Alfred Nobel
B Marrie Curie
C Einstein
D Newton
SI Units PPSC 2025

Correct Answer: B

Q29.Optical fiber cable introduced by?

Easy
A Narinder Singh Kapany
B Mohan Singh
C Newton
D None of these
SI Units PPSC 2025

Correct Answer: A

Q30.Who invented the printing press?

Easy
A Isaac Newton
B Johannes Gutenberg
C Leonardo da Vinci
D Thomas Edison
SI Units PPSC 2025

Correct Answer: B

Q31.The first mechanical calculator was invented:

Easy
A Pascal
B Newton
C Rutherford
D None of these
SI Units PPSC 2025

Correct Answer: A

Q32.Sentence is the basic unit of?

Easy
A Academic writing
B Film Making
C Data Securing
D None of these
SI Units PPSC 2025

Correct Answer: A

Q33.Who discovered Homeopathy:

Easy
A Franklin
B Samuel Hahnemann
C Newton
D None of these
SI Units PPSC 2025

Correct Answer: B

Q34.Gravity law given by:

Easy
A Issac Newton
B Einstein
C Napolean
D None of these
SI Units PPSC 2025

Correct Answer: A

Q35.Lightening rod was invented by:

Easy
A Benjamin Franklin
B Michael Faraday
C James Watt
D None of these
SI Units PPSC 2025

Correct Answer: A

Q36.Mole is the unit of__ of substance?

Easy
A Amount
B Volume
C Weight
D Length
SI Units PPSC 2025

Correct Answer: A

Q37.Steam Engine was invented by

Easy
A Enrico Fermi
B James Watt
C James Boyle
D Max Born
SI Units PPSC 2022

Correct Answer: B

Steam Engine was invented by James Watt.

Q38.Who discovered the laws of motion and gravity?

Easy
A Faraday
B Einstein
C Newton
D None of these
SI Units PPSC 2022

Correct Answer: C

Newton is the correct factual response to “Who discovered the laws of motion and gravity”.

Q39.Who is known as the Father of Geometry?

Easy
A Euclid
B Kepler
C Newton
D Pythagoras
SI Units PPSC 2022

Correct Answer: A

Euclid is the correct factual response to “Who is known as the Father of Geometry”.

Q40.Theory of relativity was given by

Easy
A Albert Einstein
B Isaac Newton
C Michael Faraday
D None of these
SI Units PPSC 2022

Correct Answer: A

Albert Einstein is the correct factual response to “Theory of relativity was given by”.