Showing 21–31 of 31

Q21.Stethoscope was invented by ____ ?

Easy
A Rene Laennec
B Steven Sasson
C Martin Cooper
D Dave Hyatt
Famous Inventors PPSC

Correct Answer: A

Stethoscope was invented by Rene Laennec. Historical scientific accounts credit this person, place, or event with the development described.

Q22.Telephone was invented by____?

Easy
A Vint Cerf
B Charles Babbage
C Edison
D Alexander Graham Bell
Famous Inventors PPSC

Correct Answer: D

Telephone was invented by Alexander Graham Bell. Historical scientific accounts credit this person, place, or event with the development described.

Q23.The 2018 Nobel Prize in Physiology or Medicine has been awarded jointly to James P Allison and Tasuku Honjo for their discovery of which cancer?

Easy
A Chemotherapy
B Radiation
C Surgery
D Immunotherapy
Famous Inventors PPSC

Correct Answer: D

The 2018 Nobel Prize in Physiology or Medicine has been awarded jointly to James P Allison and Tasuku Honjo for their discovery of which cancer: Immunotherapy. Historical scientific accounts credit this person, place, or event with the development described.

Q24.The discovery of neutron became very late because ____ ?

Easy
A It does not carry any charge
B It does not move
C It is a fundamental particle
D It is present in nucleus
Famous Inventors PPSC

Correct Answer: A

The discovery of neutron became very late because It does not carry any charge. Historical scientific accounts credit this person, place, or event with the development described.

Q25.What Enrico Fermi” invented?

Easy
A X ray machine
B Betatron
C Cyclotron
D Nuclear reactor
Famous Inventors PPSC

Correct Answer: D

What Enrico Fermi” invented: Nuclear reactor. Historical scientific accounts credit this person, place, or event with the development described.

Q26.When were blue jeans invented in ____?

Easy
A 1900s
B 1860s
C 1870s
D 1850s
Famous Inventors PPSC

Correct Answer: C

When were blue jeans invented in 1870s. Historical scientific accounts credit this person, place, or event with the development described.

Q27.Who invented bifocal eyeglasses?

Easy
A Ibn-e-Haitem
B Benjamin Franklin
C Archemedes
D
Famous Inventors PPSC

Correct Answer: B

Benjamin Franklin invented bifocal eyeglasses. Historical scientific accounts credit this person, place, or event with the development described.

Q28.Who invented Logarithm Tables?

Easy
A John Napier
B John Doe
C John Harrison
D John Douglas
Famous Inventors PPSC

Correct Answer: A

John Napier invented Logarithm Tables. Historical scientific accounts credit this person, place, or event with the development described.

Q29.Who invented the Hot Air Balloon?

Easy
A Davy
B Montgolfier
C Edison
D Jarvik
Famous Inventors PPSC

Correct Answer: B

Montgolfier invented the Hot Air Balloon. Historical scientific accounts credit this person, place, or event with the development described.

Q30.Who invented the safety pin?

Easy
A Charles Goodbye
B steward Harshone
C Walter Hunt
D A.Rose
Famous Inventors PPSC

Correct Answer: C

Walter Hunt invented the safety pin. Historical scientific accounts credit this person, place, or event with the development described.

Q31.Who invented Hydrogen Bomb?

Easy
A Ennco Fermi
B Hann Otto
C Edward Teller
D None of these
Famous Inventors PPSC 2021

Correct Answer: C

Edward Teller is widely credited as the chief developer of the hydrogen (thermonuclear) bomb.