Showing 21–40 of 86

Q21.World Earth Day is observed on which date?

Medium
A 22 April
B 5 June
C 16 September
D 8 March
International Days CSS

Correct Answer: A

Earth Day is observed on 22 April.

Q22.World Environment Day is observed on which date?

Easy
A 5 June
B 22 April
C 16 September
D 21 March
International Days FPSC

Correct Answer: A

World Environment Day is observed on 5 June.

Q23.World Water Day is observed on which date?

Medium
A 22 March
B 22 April
C 5 June
D 16 October
International Days PMS

Correct Answer: A

World Water Day is observed on 22 March.

Q24.Usama bin Laden was killed in which year?

Easy
A 2010
B 2011
C 2012
D 2013
Famous Events PPSC 2026

Correct Answer: B

Q25.Six days Arab-Israel war won by:

Easy
A Jordan
B Syria
C Egypt
D Israel
International Days PPSC 2023

Correct Answer: D

Q26.Human RIghts Day is observed on

Easy
A 10th September
B 10th October
C 10th November
D 10th December
International Days PPSC 2020

Correct Answer: D

Q27.March 22 is observed internationally as : World Day for water No smoking Day Womens

Easy
A Day
B
C of
D these
International Days PPSC 2020

Correct Answer: A

Q28.Every person arrested & detained In Custody shall be produced before a Magistrate:

Easy
A immediately
B within 24 hours
C the same day
D within 48 hours
International Days PPSC 2020

Correct Answer: B

Q29.International Nurses Day is celebrated on which of following date every year all over the world?

Easy
A 11th May
B 12th May`
C 14th May
D 15th May
International Days PPSC 2020

Correct Answer: B

Q30.A is twice as good as B as a workman. A takes three days less than.

Easy
A 20 days
B 30 days
C 60 days
D None of these
International Days PPSC 2020

Correct Answer: B

Q31.. Find the correct indirect sentence: Majid said, \"It may rain tomorrow.\"

Easy
A Majid told that it may rain tomorrow
B Maid suggested that it might rain tomorrow
C Majid said that it might rain the next day
D Majid told it might rain the next day
International Days PPSC 2020

Correct Answer: C

Q32.Change Voice The Students are decorating the stage for annual day celebrations

Easy
A The stage is being decorated by the students for annual day celebartion
B The Stage is decorated by the students for annual day celebartion
C The Stage is bein g decorating by the students for annual day celebartion
D None of these \n
International Days PPSC 2020

Correct Answer: A

Q33.First man in cricket history to hit six sixes in an over in One Day Internationals.

Easy
A Gibbs Herschel
B Shahid Afridi
C Garfield Sobers
D None of these
International Days PPSC 2020

Correct Answer: A

Q34.16 November on each year Is celebrated as

Easy
A Tolerance Day
B Women's Day
C Disable Day
D None of these
International Days PPSC 2020

Correct Answer: A

Q35.Worlds population day is observed every year on:

Easy
A 11 June
B 11 July
C 27 July
D 20 July
International Days PPSC 2020

Correct Answer: B

Q36.X and Y can do a piece of work in 20 days and 12 days respectively. X started the work alone and then after 4 days Y joined him till the completion of the work. How long did the work last?

Easy
A 6 days
B 10 days
C 15days
D 20 days
International Days PPSC 2020

Correct Answer: B

Q37.How many time to hand of a clock coincide in a day?

Easy
A 11
B 22
C 32
D 42
International Days PPSC 2020

Correct Answer: B

Q38.The word 'security' is derived from which language?

Medium
A Greek
B Latin
C Arabic
D French
International Days FPSC 2026

Correct Answer: B

Derived from Latin 'securitas', meaning freedom from care (FPSC 2025).

Q39.International Mother Language Day is celebrated annually on:

Medium
A 21st February
B 1st May
C 8th March
D 10th December
International Days FPSC 2026

Correct Answer: A

Declared by UNESCO in 1999 to promote linguistic diversity (FPSC 2026).

Q40.Appeal time in hoarding?

Easy
A 20 days by session court
B 30 days by session court
C 35 days by session court
D None of these
International Days PPSC 2025

Correct Answer: B