Showing 21–40 of 62

Q21.The Holy Prophet (PBUH) and Hazrat Abu Bakar took refuge during Hijrat in the cave?

Easy
A Hira
B Soar
C Kahf
D None of these
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: B

Q22.Ten Commandments bestowed to which prophet?

Easy
A Soloman
B Moses
C Jesus
D Joshua \n
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: B

Q23.Hazrat Haroon (A.S) and Hazrat Mosa(A.S) were:

Easy
A Brother
B Prophets
C Contemporay
D All of the above
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: D

Q24.Hazrat Amna (R.A) mother of Holy prophet is buried in:

Easy
A Macca
B Madina
C Abwa
D Yesrub
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: C

Q25.Who was the childhood friend of the Holy Prophet Muhammad(S.A)?

Easy
A Hazrat Abu Bakr
B Hazrat Umer
C Hazrat Usman
D Hazrat Ali
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: A

Q26.Torat was revealed on Which Prophet?

Easy
A Dawood(A.S)
B Moses(A.S)
C Essa(A.S)
D Abrahim(A.S)
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: B

Q27.Which shahbi made the ring of the Holy Prophet Muhammad (S.A.W)

Easy
A Hazrat Khuzefa (R.A)
B Hazrat Ali ( R.A)
C Hazrat Ya'ala bin Ummyah
D Hazrat Usman (R.A)
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: C

Q28.What companion of Prophet (PBUH) was awarded with the title of \"The lion of Allah?

Easy
A Hazrat Abu Bakr R.A
B Hazrat Umer Farooq R.A
C Hazrat Usman R.A
D Hazrat Ali R.A
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: D

Q29.Name the wife of the holy prophet who was daughter of Hazrat Umar ?

Easy
A Aysha
B Hafsa
C Zainab
D None of these
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: B

Q30.Name the wife of the Holy Prophet who was daughtr of Hazrat Umar.

Easy
A Ayesha
B Hafsa
C Zainab
D None of these
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: B

Q31.Name the Masjid (Mosque) in which Holy prophet Muhammad (SAW) led the prayer during Miraaj?

Easy
A Masjid-e-Aqsa
B Masjid-e-Quba
C Masjid Nabvi
D Bait-ul-Muqdas
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: A

Q32.During Miraj Holy Prophet Muhammad(SAW) met with _______ on the 7th sky?

Easy
A S)
B Hazrat Moses (
C Hazrat Ibraheem (
D Hazrat Idrees (
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: C

Q33.The first Masjid (Mosque) Islam that was built by the Holy prophet (SAW) was:

Easy
A Masjid-e-Nabavi
B Masjid-e-Quba
C Masjid-e-Haram
D Masjid -e- Aqsa
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: B

Q34.What companion of Prophet (PBUH) was awarded with the title of "The lion of Allah"?

Easy
A Hazrat Ali Al-Murtaza(R.A)
B Hazrat Khalid bin waleed(R.A)
C Hazrat Ma'az bin Jabbal (R.A)
D Hazrat Hamza bin Abdul Mattalib (R.A)
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: A

Q35.Among the following prophets, whose nation was awarded with "Man-O-Salwa"?

Easy
A Hazrat Dawood( A.S)
B Hazrat Essa(A.S)
C Hazrat Mussa(A.S)
D Hazrat Yusuf (A.S)
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: C

Q36.Operation Zarb e Azb underwent in the former FATA Azb was the name of:

Easy
A Sword of the Holy Prophet (PBUH)
B Sword of the Hazrat Ali (R.A)
C A two headed Arrow
D War against enemies of Humanity
Prophets PMS 2020

Correct Answer: A

Q37.How many years the Grand Father of Holy Prophet assumed the responsibility of the Holy Prophet?

Easy
A 6 years
B 8 years
C 2 years
D None of these \n
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: C

Q38.The Holy Prophet (PBUH) and Hazrat Abu Bakar took refuge during Hijrat in the cave ?

Easy
A Hira
B Soar
C Kahf
D None of these \n
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: B

Q39.The first Revelation to the Holy Prophet PBUH came in

Easy
A Cave of Thor
B Cave of Hira
C Kabba
D Both a & c
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: B

Q40.Name the tribe of Hazrat Haleema Saadia, the foster mother of Holy Prophet PBUH.

Easy
A Banu tamim
B Banu Adi
C Banu Saad
D None of these
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: C