Showing 21–40 of 59

Q21.71. f the principal amount is Rs. 15580, interest rate is 5% for a year and a half. Calculate the simple interest?

Medium
A Rs. 1168.5
B Rs. 1169.5
C Rs. 1234.5
D Rs.1558
Profit & Loss PPSC 2025

Correct Answer: A

Q22.Which country pledged USD 108.91 million to UN loss Damage Fund 2023?

Medium
A USA
B Germany
C Italy
D Japan
Profit & Loss PPSC 2025

Correct Answer: C

Q23.Veronica has a bank account that earns m% interest compounded annually. If she opened the account with $200. The expression $ 200 (x)1 represent the amount in the account after 1 years. which of the following give x in terms of m?

Medium
A 1+ 0.001m
B 2+ 0.002m
C 3+ 0.003m
D None of these
Profit & Loss PPSC 2025

Correct Answer: A

Q24.A sum of 12500 amount to Rs. 15500 in 4 years at simple rate of interest. What is rate of interest:

Medium
A 16%
B 7%
C 6%
D None of these
Profit & Loss PPSC 2025

Correct Answer: C

Q25.At simple interest, a sum becomes 3 times in 20 yr. Find the time, in which the sum will be double at the same rate of interest:

Medium
A 1 years
B 6 years
C 10 years
D None of These
Profit & Loss PPSC 2025

Correct Answer: C

Q26.Find the simple interest: P=1000 dollar, rate 2%, time:3 years:

Medium
A $50
B $60
C $69
D None of these
Profit & Loss PPSC 2025

Correct Answer: B

Q27.Which domains are used by profit business?

Medium
A .org
B .edu
C .net
D .com
Profit & Loss PPSC 2022

Correct Answer: D

.com is the correct factual response to “Which domains are used by profit business”.

Q28.A starts a business with RS.4000 and B joins the business 4 months later with an investment of Rs. 5000. After a year, they earn a profit of Rs. 22000. Find the shares of A and B?

Medium
A 1000012000
B 1200010000
C 2400020000
D 2000010000
Profit & Loss PPSC 2022

Correct Answer: B

12000,10000 is the correct factual response to “A starts a business with RS.4000 and B joins the business 4 months later with an investment of Rs. 5000. After a year, they earn a profit of Rs. 22000. Find the shares of A and B”.

Q29.If Rs. 4 becomes Rs. 10 in 50 years at simple interest then rate of interest is

Medium
A 0.025
B 0.03
C 0.05
D None of these
Profit & Loss PPSC 2022

Correct Answer: B

If Rs. 4 becomes Rs. 10 in 50 years at simple interest then rate of interest is 3%.

Q30.What will be the compound interest on a sum of Rs. 1875 after 2 years if the rate of interest for the first year is 4% and that for the second year is 8%

Medium
A 247
B 231
C 274
D None of these
Profit & Loss PPSC 2022

Correct Answer: B

231 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q31.. A man is lending 60,000 at simple interest at rate of 9% per year. What is the principal amount and interest he repaid after 3 years?

Medium
A 76200
B 16200
C 70200
D None of these
Profit & Loss PPSC 2022

Correct Answer: A

76200 is the correct factual response to “. A man is lending 60,000 at simple interest at rate of 9% per year. What is the principal amount and interest he repaid after 3 years”.

Q32.Rs. 1200 is lent out at 5% per annum simple interest for 3 years. Find the amount after years?

Medium
A 1380
B 1290
C 1470
D None of these
Profit & Loss PPSC 2022

Correct Answer: A

1380 is the correct factual response to “Rs. 1200 is lent out at 5% per annum simple interest for 3 years. Find the amount after years”.

Q33.Modern agriculture aims :

Medium
A to obtain the highest yields
B to get the highest economic profit possible
C Both A & B
D None of these
Profit & Loss PPSC 2022

Correct Answer: C

Both A & B is the correct factual response to “Modern agriculture aims :”.

Q34.A person bought 200 dozen oranges at Rs.10 per dozen and he spent Rs.500 on transportation.He sold each orange at Rs.1 each .What was his profit or loss %?

Medium
A 0.05
B 0.04
C 0.03
D None of these
Profit & Loss PPSC 2022

Correct Answer: B

4% is the correct factual response to “A person bought 200 dozen oranges at Rs.10 per dozen and he spent Rs.500 on transportation.He sold each orange at Rs.1 each.What was his profit or loss %”.

Q35.1200 in lend out at 5% per annum simple interest for 3 years. Find the amount after 3. years?

Medium
A 1320
B 1380
C 1350
D None of these
Profit & Loss PPSC 2022

Correct Answer: B

1380 is the correct factual response to “1200 in lend out at 5% per annum simple interest for 3 years. Find the amount after 3. years”.

Q36.What will be the compound interest on a sum of Rs . 1875 after 2years if the rate of interest for the first year is 4 % and that for the second year is 8%?

Medium
A 231
B 247
C 274
D None of these
Profit & Loss PPSC 2022

Correct Answer: A

231 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q37.A man is leading 60,000 at simple interest at the rate of 9% per year. What is the principle mount and interest he repaid after 3 years ?

Medium
A 16200
B 76200
C 70200
D None of these
Profit & Loss PPSC 2022

Correct Answer: A

16200 is the correct factual response to “A man is leading 60,000 at simple interest at the rate of 9% per year. What is the principle mount and interest he repaid after 3 years”.

Q38.Rs. 1200 is lent out at 5% per annum simple interest for 3 years . Find the amount after 3 years .

Medium
A 1290
B 1380
C 1470
D None of these
Profit & Loss PPSC 2022

Correct Answer: B

1380 is the correct factual response to “Rs. 1200 is lent out at 5% per annum simple interest for 3 years. Find the amount after 3 years.”.

Q39.Samar bought a shirt for Rs.250 and sold it for Rs 295.find the profit

Medium
A 0.16
B 0.18
C 0.2
D None of these
Profit & Loss PPSC 2022

Correct Answer: B

18% is the correct factual response to “Samar bought a shirt for Rs.250 and sold it for Rs 295.find the profit”.

Q40.A man takes a loan of 65000 on annually at an interest rate of 3% in how many years interest become 68900?

Medium
A 2
B 3
C 4
D None of these
Profit & Loss PPSC 2022

Correct Answer: A

2 is the correct factual response to “A man takes a loan of 65000 on annually at an interest rate of 3% in how many years interest become 68900”.