Showing 21–40 of 90

Q21.Marathon a long distance foot rare has an official distance of____________?

Medium
A 22.4 miles
B 26.2 miles
C 20.5 miles
D 27.3 miles
Speed, Distance & Time PPSC 2020

Correct Answer: B

Q22.A horse runs around a ground twice and covers a distance of 8 km one side of square ground is:

Medium
A 8 km
B 4 km
C 2 km
D 1 km
Speed, Distance & Time PPSC 2020

Correct Answer: D

Q23.A train is 130 m long it travels at a speed of 45 km/hr it crosses a bridge in 30 seconds. The Length of Bridge is

Medium
A 245 m
B 230 m
C 140 m
D None of these
Speed, Distance & Time PPSC 2020

Correct Answer: A

Q24.What is distance of Junagadh-the state announced annexation to Pakistan, from Karachi

Medium
A 310 miles
B 350 miles
C 290 miles
D 360 miles
Speed, Distance & Time PPSC 2020

Correct Answer: A

Q25.A train 800-meter-long is running with a speed of 70 km/h. It crosses tunnel in 1 minute What Is the length of tunnel?

Medium
A 650 m
B 555 m
C 500 m
D 458 m
Speed, Distance & Time PPSC 2020

Correct Answer: C

Q26.The forest workers plant 200 trees in one month (30 days). When 20 workers were sent away, 200 trees were planted in 40 days by this second group. How many workers were in the first group?

Medium
A (A) 60
B (B) 70
C (C) 80
D (D) None of these
Time & Work CSS 2024

Correct Answer: C

Correct Answer: 80.

Q27.Sometimes we give a statement in favour of another statement, which is called:

Medium
A Argument
B Premises
C Conclusion
D None of these
Speed, Distance & Time CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Argument.

Q28.Sometimes we think about the beauty of Heaven; what do we call it?

Medium
A Imagination
B Concept Formation
C Fantasy
D None of these
Speed, Distance & Time CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Fantasy.

Q29.A train travels 300 km in 5 hours. What is its speed in km/h?

Medium
A 50
B 60
C 70
D 80
Speed, Distance & Time FPSC 2026

Correct Answer: B

Speed = Distance / Time = 300 / 5 = 60 km/h (FPSC 2025).

Q30.A car travels 50 km in 1 hour. How much distance will it cover in 12 minutes?

Medium
A 15 km
B 5 km
C 10 km
D 12 km
Speed, Distance & Time PPSC 2025

Correct Answer: C

Q31.Two poles of height 6m and 11m stand on plane ground. The distance between feet is 12 m. Find distance between tops.

Medium
A 13 m
B 14 m
C 15 m
D 17 m
Speed, Distance & Time PPSC 2025

Correct Answer: A

Q32.Two pole are in straight position of length 5cm and 12 cm. distance between base is 7cm. Find the distance between the tops?

Medium
A 12 m
B 13m
C 14 m
D 15 m
Speed, Distance & Time PPSC 2025

Correct Answer: B

Q33.A train moves 240 km with uniform speed of the train is increased by 4km per hour it takes 0.5 hour less to cover the same journey find the speed of the train.

Medium
A 30 km per hour
B 40 km per hour
C 50 km per hour
D 60 km per hour
Speed, Distance & Time PPSC 2025

Correct Answer: B

Q34.A bicycle makes 4000 revolutions to cover a distance of 8 km. Find the diameter of its wheel:

Medium
A 0.65m
B 0.63m
C 0.67m
D None of these
Speed, Distance & Time PPSC 2025

Correct Answer: B

Q35.A car travels a distance of 48 km at a speed of 12 km/h. The time taken to cover this distance is:

Medium
A 3 hours
B 4 hours
C 5 hours
D 6 hours
Speed, Distance & Time PPSC 2025

Correct Answer: B

Q36.A man ran at a speed 4 kmph and reached 30 minutes late if he ran at the speed of 5 kmph he reached 15 minutes earlier. what is the distance of the journey?

Medium
A 15km
B 12km
C 10km
D 5km
Speed, Distance & Time PPSC 2025

Correct Answer: A

Q37.If a person drives his car in the speed 50 miles per hour, how far can he cover in 2.5 hours?

Medium
A 100 miles
B 125 miles
C 130 miles
D 150 miles
Speed, Distance & Time PPSC 2025

Correct Answer: B

Q38.If the length of a tangent from a point A at distance 5 cm from the center of the circle is 4 cm, then the radius of the circle is ?

Medium
A 2 cm
B 3 cm
C 4 cm
D 5 cm
Speed, Distance & Time PPSC 2025

Correct Answer: B

Q39.A bus covers a distance of 400 km with a speed of 20 km/h.What time is taken by the bus to cover this distance:

Medium
A 10 hours
B 20 hours
C 30 hours
D 26 hours
Speed, Distance & Time PPSC 2025

Correct Answer: B

Q40.Distance between Moon and earth is :

Medium
A 300000km
B 320000km
C 330000km
D 380000km
Speed, Distance & Time PPSC 2025

Correct Answer: D