FILTER BY SUBTOPIC

Showing 401–420 of 631

Q401.Islands of Sindh Bundal and Buddu are Located at the mouth of____________?

Easy
A A. Hawkesbay
B B. Manora
C C. Clifton
D D. Korangy Creek
Other PPSC

Correct Answer: D

Bundal and Buddo islands are coastal islands situated at the mouth of Korangi Creek in the Arabian Sea near Karachi.

Q402.Islands of Sindh Bundal and Buddu are spread over area of__________?

Easy
A A. 5,000 acres
B B. 7,000 acres
C C. 10,000 acres
D D. 12,000 acres
Other PPSC

Correct Answer: D

Bundal and Buddo islands encompass a coastal area of approximately 12,000 acres.

Q403.Sheikh Rasheed launched his book with the title of___________?

Easy
A A. Lal Haveli se Assembly Tak.
B B. Lal Haveli se Aqwam e Muthida Tak.
C C. Lal Haveli se Awam Tak
D D. None of these
Other PPSC

Correct Answer: B

Federal Minister Sheikh Rasheed Ahmad authored his autobiography 'Lal Haveli Se Aqwam-e-Muttahida Tak'.

Q404.Who made the fastest century in National T20 Cup from Pakistan?

Easy
A A. Ahmed Shehzad
B B. Khushdil Shah
C C. Shahid Afridi
D D. Asif Bilal
Other PPSC

Correct Answer: B

Southern Punjab's Khushdil Shah smashed a 35-ball century against Sindh in Rawalpindi, the fastest T20 hundred by a Pakistani batsman.

Q405.Which App has been blocked by PTA over indecent content on 9th October 2020?

Easy
A Snapchat
B Likee
C TikTok
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

On October 9, 2020, the Pakistan Telecommunication Authority (PTA) issued a ban on the short-video sharing platform TikTok due to failure to censor immoral and indecent content.

Q406.Gilgit-Baltistan legislative Assembly general elections will be held on_________?

Easy
A 15 Oct 2020
B 15 Nov 2020
C 15 Dec 2020
D 15 Jan 2020
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

The 3rd general elections for the Gilgit-Baltistan Legislative Assembly took place on November 15, 2020.

Q407.Recently, opposition block has formed alliance against current government, what is the name of that alliance?

Easy
A Pakistan democratic movement
B Anti-Government alliance
C Charter of democracy
D
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

The Pakistan Democratic Movement (PDM) was an 11-party alliance formed in September 2020 to oppose the PTI government.

Q408.Admiral Muhammad Amjad Khan Niazi HI(M) SBt has assumed Command of Pakistan Navy as ______ of the Naval Staff.

Easy
A 22nd chief
B 23rd chief
C 24rth chief
D 25th chief
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Admiral Muhammad Amjad Khan Niazi assumed office as the 22nd Chief of Naval Staff on October 7, 2020.

Q409.Which Pakistani has figured in Forbes list of richest Americans 2020, topped by Amazon founder Jeff Bezos for the third year in a row?

Easy
A Malik Riaz
B Shahid Khan
C Habibulah Khan
D Anver pervez
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Pakistani-American billionaire businessman Shahid Khan (owner of Jacksonville Jaguars and Fulham FC) featured in Forbes 400 richest Americans list.

Q410.Who is current CEO of Drug Regulatory Authority of Pakistan?

Easy
A Mr. Asim Rauf
B Mr. Aarab bin Saleem
C Mr. Farman Aijaz
D Mr. Sajid Ghani
Other PPSC

Correct Answer: A

Dr. Asim Rauf served as the Chief Executive Officer of the Drug Regulatory Authority of Pakistan (DRAP).

Q411.When Punjab Rozgar Scheme Launched?

Easy
A 1 Sep 2020
B 22 Aug 2020
C 1 Oct 2020
D 4 July 2020
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Chief Minister Usman Buzdar launched the Rs 30 billion Punjab Rozgar Scheme on October 1, 2020, to provide subsidized loans to youth and micro-enterprises.

Q412.Sheikh Muhammad bin Zayed Anahyan Road is in______________?

Easy
A Mohmand District
B Khyber District
C Bajaur District
D None of these
Other PPSC

Correct Answer: B

The 42 km Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan Road is a major infrastructure corridor built in Khyber District, KP, funded by the UAE.

Q413.Sheikh Muhammad bin Zayed Anahyan Road 42 km long road connect 9 cities and 6 villages inaugurated by PM Imran Khan on__________?

Easy
A 20 September 2020
B 22 September 2020
C 28 September 2020
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Prime Minister Imran Khan inaugurated the 42 km Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan Road in Khyber District on September 20, 2020.

Q414.The government of Sindh has recently introduced a new district in Karachi is___________?

Easy
A Sohrab goth
B korangi
C New Karachi
D Kemari
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

In August 2020, the Sindh cabinet approved the creation of Keamari District, carving it out of Karachi West to make it the 7th district of Karachi Division.

Q415.How many districts are in Sindh ?

Easy
A 25
B 27
C 29
D 30
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

With the establishment of Keamari district in Karachi in 2020, the total number of administrative districts in Sindh province reached 30.

Q416.A novella The smile snatcher recently released, is written by___________?:

Easy
A Imran Khan
B Raza Rabbani
C Asad Qaisar
D Dr Arif Alvi
Other PPSC

Correct Answer: B

Former Senate Chairman and veteran politician Mian Raza Rabbani authored the fiction novella The Smile Snatcher.

Q417.FATF Bill was passed by Assembly Joint Session on__________?

Easy
A 13 September 2019
B 16 September 2020
C 19 September 2020
D None of them
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Parliament's joint session passed crucial FATF-related bills on September 16, 2020.

Q418.When did PM Imran Khan lay foundation stone of Ravi River Front Urban Development Project?

Easy
A 13 September 2020
B 14 September 2020
C 15 September 2020
D 16 September 2020
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Prime Minister Imran Khan inaugurated the mega Ravi Riverfront Urban Development Project (RUDA) near Lahore on September 14, 2020.

Q419.Pakistan Navy on celebrated __________ anniversary of the Navy Day to honour heroic achievements of its Ghazis and martyrs on September 8 2020?

Easy
A 52nd
B 53rd
C 54th
D 55th
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

On September 8, 2020, the Pakistan Navy celebrated its 55th Navy Day, commemorating Operation Dwarka carried out during the 1965 War.

Q420.Which Muslim leader was declared Man of the Year by the Muslim 500?

Easy
A Recep Tayyip Erdoğan
B Imran Khan
C Mahathir bin Mohamad
D None of them
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

The Royal Islamic Strategic Studies Centre in Jordan named Prime Minister Imran Khan as Man of the Year in its 2020 edition of The Muslim 500.