FILTER BY SUBTOPIC

Showing 421–440 of 752

Q421.Who is the current captain of Pakistan Woman Cricket Team?

Easy
A Javeria Khan
B Sana Mir
C Bismah Maroof
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: C

Bismah Maroof is the correct factual response to “Who is the current captain of Pakistan Woman Cricket Team”.

Q422.Pakistan joined Non-Aligned Movement (NAI) U in which year?

Easy
A 1978
B 1977
C 1979
D 1981
General PPSC 2022

Correct Answer: C

1979 is the correct factual response to “Pakistan joined Non-Aligned Movement (NAI) U in which year”.

Q423.Pakistan seabed territory grows by 5000 square kilometers in?

Easy
A 2015
B 2009
C 2019
D 2022
General PPSC 2022

Correct Answer: A

2015 is the correct factual response to “Pakistan seabed territory grows by 5000 square kilometers in”.

Q424.The first constituent assembly of Pakistan was dissolved in?

Easy
A 1954
B 1952
C 1956
D 1958
General PPSC 2022

Correct Answer: A

1954 is the correct factual response to “The first constituent assembly of Pakistan was dissolved in”.

Q425.______necropolis in Pakistan inscribed as a UNESCO World Heritage?

Easy
A Makli
B Miani Sahib
C Mewa Shah
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

Maklinecropolis in Pakistan inscribed as a UNESCO World Heritage.

Q426.Pakistan's first plastic road inaugurated in which city?

Easy
A Karachi
B Lahore
C Islamabad
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: C

Islamabad is the correct factual response to “Pakistan's first plastic road inaugurated in which city”.

Q427.Makran acceded to Pakistan in

Easy
A 28th August 1948
B 17th March 1948
C 14th June 1948
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

17th March 1948 is the correct factual response to “Makran acceded to Pakistan in”.

Q428.Gold and Copper deposits of Pakistan are found mostly in?

Easy
A Kala Bagh
B Chagai
C Khewra
D Thar
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Chagai is the correct factual response to “Gold and Copper deposits of Pakistan are found mostly in”.

Q429.When Benazir Bhutto died?

Easy
A 27-08-2007
B 27-12-2007
C 18-10-2007
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

27-12-2007 is the correct factual response to “When Benazir Bhutto died”.

Q430.Census in Pakistan held after how many years?

Easy
A 10 years
B 5 years
C 10 years
D 33 years
General PPSC 2022

Correct Answer: A

10 years is the correct factual response to “Census in Pakistan held after how many years”.

Q431.Politics and the State in Pakistan book written by?

Easy
A Khalid Saeed
B Hassan Askari
C Muhammad Waseem
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: C

Muhammad Waseem is the correct factual response to “Politics and the State in Pakistan book written by”.

Q432.The largest fresh water lake in Pakistan is?

Easy
A Saif-ul-Maluk Lake
B Lake Manchar
C Keenjhar Lake
D Satpara Lake
General PPSC 2022

Correct Answer: B

The largest fresh water lake in Pakistan is Lake Manchar.

Q433.Who is the Current Chief Election Commissioner of Pakistan?

Easy
A Sardar Muhammad Raza Khan
B Sikandar Sultari Raja
C Altaf Ibrahim Qureshi
D Fakhar-ud-din Ibrahim
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Sikandar Sultari Raja is the correct factual response to “Who is the Current Chief Election Commissioner of Pakistan”.

Q434.When Ayub Khan became president

Easy
A 1956
B 1957
C 1958
D 1959
General PPSC 2022

Correct Answer: C

1958 is the correct factual response to “When Ayub Khan became president”.

Q435.Which range is located in south of Pakistan

Easy
A Himalayas
B Karakoram
C Kirthar
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: C

Which range is located in Kirthar.

Q436.Honor killings in Pakistan is mostly in which areas?

Easy
A Urban
B Tribal
C Rural
D Slump
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Tribal is the correct factual response to “Honor killings in Pakistan is mostly in which areas”.

Q437.Who seconded the Pakistan (Lahore) Resolution from Punjab?

Easy
A Qazi Issa
B Sardar Aurangzeb
C Maulana Zafar Ali Khan
D Abdullah Haroon
General PPSC 2022

Correct Answer: C

Maulana Zafar Ali Khan is the correct factual response to “Who seconded the Pakistan (Lahore) Resolution from Punjab”.

Q438.The purpose of Hanns Seidel Foundation (HSF) Pakistan is?

Easy
A Health
B Insurance
C Scholarships
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: D

The purpose of Hanns Seidel Foundation (HSF) Pakistan is None of these.

Q439.When did Pakistan withdraw from SEATO?

Easy
A 1973
B 1955
C 1982
D 1980
General PPSC 2022

Correct Answer: A

1973 is the correct factual response to “When did Pakistan withdraw from SEATO”.

Q440.The Government of Pakistan launched the Benazir Income Support Programme (BISP) in?

Easy
A 2006
B 2005
C 2008
D 2007
General PPSC 2022

Correct Answer: C

2008 is the correct factual response to “The Government of Pakistan launched the Benazir Income Support Programme (BISP) in”.