FILTER BY SUBTOPIC

Showing 481–500 of 3711

Q481.Which among the following country is divided into two continents?

Easy
A Poland
B Turkey
C Iran
D USA
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q482.Where is Waterloo situated?

Easy
A Italy
B France
C Spain
D Belgium
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q483.How many are great lakes in the world

Easy
A 4
B 5
C 10
D 15
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q484.Male is the capital city of

Easy
A Mali
B Maldives
C Uganda
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q485.The process of applying zinc coating to iron is called

Easy
A Smelting
B Galvanizing
C Sweltering
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q486.Which type of lens is found in human eye?

Easy
A Bi- Convex
B Concave
C Cylindrical
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q487.Abdul Said, it is four O'clock now Mark the correct indirect?

Easy
A Abdul told that it has been four O'clock then
B Abdul told that it was four O'clock then
C Abdul told that it had been four O'clock then
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q488.Synonyms of Blasphemy is

Easy
A Irrespective
B Irreverence
C Unholy
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q489.To give up smoking mean

Easy
A Stop smoking
B Arrange smoking
C Both a& b
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q490.If number of legs of goat in a grass field are 3,000,008 then total number of goats are?

Easy
A 651,002
B 750,002
C 851,002
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q491.Kiramin Katbeen means?

Easy
A Two writers
B Wise writer
C Illustrious Writer
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q492.During Haj Arfat gathering occurred in

Easy
A 8 Zil Haj
B 9 Zil Haj
C 10 Zil Haj
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q493.In which year Muhammad Bin Qasim invaded Sindh?

Easy
A 712
B 714
C 716
D 718
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q494.Cripps Mission reached in the sub-continent in?

Easy
A 1942
B 1943
C 1944
D 1945
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q495.Quit India movement started in?

Easy
A 1941
B 1942
C 1943
D 1944
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q496.MAO College was founded by?

Easy
A Hakeem Ajmal
B Syed Ahmed Shaheed
C Sir Agha Khan
D Syed Ahmed Khan
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q497.What was the name of mother of Allama Iqbal?

Easy
A Abdi Bano
B Bano Begum
C Imam Bibi
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q498.Which among the following is not member of UNO?

Easy
A Palestine
B Vatican City
C Kenya
D Both a & b
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q499.Where does the United Nation Commission on Human Rights meet and for how long?

Easy
A Berne for 3 weeks
B In German for six weeks
C In London for 4 weeks
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q500.Which among the following is called Pink City?

Easy
A Hyderabad
B Multan
C Jaipur
D Ali Garh
Other PPSC 2020

Correct Answer: C