FILTER BY SUBTOPIC

Showing 481–500 of 748

Q481.What is the radius of basketball of volume 6400cm³

Medium
A 10.52 cm
B 12.52 cm
C 11.52 cm
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The radius of basketball of volume 6400cm³ is 12.52 cm.

Q482.A certain number of two digits is three times the sum of its digits, and if 45 be added to it, its digits are reversed. Find the number

Medium
A 27
B 39
C 45
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q483.If 3x+3+ 7 = 250 ; then x is equal to

Medium
A 5
B 3
C 2
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

If 3x+3+ 7 = 250 ; then x is equal to 3.

Q484.When Pakistan built first nuclear power plant

Medium
A 26604
B 26146
C 27150
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

November 1972 is the correct factual response to “When Pakistan built first nuclear power plant”.

Q485.Which company plans to invest $94.04 million in a 'virtual pipeline' to deliver imported liquefied natural gas (LNG) at the doorsteps of the industrial sector

Medium
A Oil and Gas Development Company Limited
B Pakistan Petroleum Limited
C Gwadar Gas Port Limited
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Oil and Gas Development Company Limited is the correct factual response to “Which company plans to invest $94.04 million in a 'virtual pipeline' to deliver imported liquefied natural gas (LNG) at the doorsteps of the industrial sector”.

Q486.The capacity of Neelum-Jhelum Hydropower Plant is

Medium
A 769 MW
B 869 MW
C 969 MW
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The capacity of Neelum-Jhelum Hydropower Plant is 869 MW.

Q487.Who was UN General Assembly president in 1962-1963:

Medium
A Razali Ismail
B Sir Zafarullah khan
C Ismat T. Kittani
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Sir Zafarullah khan is the correct factual response to “Who was UN General Assembly president in 1962-1963:”.

Q488.A Fort had provision of food for 150 men for 45 days. After 10 days, 25 men left the fort. The number of days for which the remaining food will last is

Medium
A 29.2
B 37.25
C 42
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

A Fort had provision of food for 150 men for 45 days. After 10 days, 25 men left the fort. The number of days for which the remaining food will last is 42.

Q489.In Pakistan, annually sugar consumption per capita is estimated as:

Medium
A 15 kg
B 20 Kg
C 25 Kg
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

25 Kg is the correct factual response to “In Pakistan, annually sugar consumption per capita is estimated as:”.

Q490.Current Literacy rate in Pakistan is estimated:

Medium
A 0.6
B 0.623
C 0.65
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

60 % is the correct factual response to “Current Literacy rate in Pakistan is estimated:”.

Q491.Light takes about to reach Earth from the Sun.

Medium
A 8 Seconds
B 8 Minutes
C 17 Seconds
D 8.2 Minutes
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

8 Minutes is the correct factual response to “Light takes about to reach Earth from the Sun.”.

Q492.If A and B together can complete a piece of work in 15 days and B alone in 20 days , in how many days can A alone complete the work ?

Medium
A 60
B 45
C 40
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

60 is the correct factual response to “If A and B together can complete a piece of work in 15 days and B alone in 20 days, in how many days can A alone complete the work”.

Q493.How much trade is carried through seas and oceans .

Medium
A 0.7
B 0.8
C 0.9
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

80% is the correct factual response to “How much trade is carried through seas and oceans.”.

Q494.125 men completed a task in 120 days how many men will complete the same task in 100 days

Medium
A 100
B 200
C 250
D 150
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

150 is the correct factual response to “125 men completed a task in 120 days how many men will complete the same task in 100 days”.

Q495.When many Education institutes closed due to Covid 19?

Medium
A 3/7/2026 12:00:00 AM
B 3/13/2026 12:00:00 AM
C 3/19/2026 12:00:00 AM
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

07 March is the correct factual response to “When many Education institutes closed due to Covid 19”.

Q496.The Budget of Federal government in 2021-22 is

Medium
A 47 trillion
B 48 trillion
C 49 trillion
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The Budget of Federal government in 2021-22 is 48 trillion.

Q497.The Defense Budget in 2021-22 is

Medium
A 1200 Billion
B 1370 Billion
C 1450 Billion
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The Defense Budget in 2021-22 is 1370 Billion.

Q498.Education budget of punjab in 2021-22 is

Medium
A 442 Billion
B 450 Billion
C 592 Billion
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Education budget of punjab in 2021-22 is 442 Billion.

Q499.When did the World Trade Organization come into effect?

Medium
A 34335
B Janury 1995
C 35125
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Janury 1995 is the correct factual response to “When did the World Trade Organization come into effect”.

Q500.In a class there are a 27 students . if there are are 7 more girls than boys in the class how many students are girls ?

Medium
A 10
B 17
C 23
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

17 is the correct factual response to “In a class there are a 27 students. if there are are 7 more girls than boys in the class how many students are girls”.