Showing 501–520 of 933

Q501.Hangar: Airplane. Garage: ______(choose the word that best completes the comparison)

Easy
A Runway
B Steak
C Automobile
D Oil
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Hangar: Airplane. Garage: Automobile(choose the word that best completes the comparison).

Q502.On leaving the shopping plaza, Sania was robbed____ purse?

Easy
A by hers
B by her
C of her
D of hers
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

On leaving the shopping plaza, Sania was robbedof her purse.

Q503.She is older____ Amina but_____ oldest of Sana?

Easy
A an/a
B than/the
C a/the
D than/a
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

She is olderthan/the Amina but_____ oldest of Sana.

Q504.I_____ China next year?

Easy
A will go
B would go
C am going
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: D

INone of these China next year.

Q505.He gave me_____quantity of milk?

Easy
A a little
B a small
C Small
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

He gave mea littlequantity of milk.

Q506.Our team played_____?

Easy
A Well done
B Well
C Badly
D in a good way
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Our team playedWell.

Q507.Ibn-e-Khaldun died in the year____

Easy
A D?
B 1408
C 1406
D 1405
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Ibn-e-Khaldun died in the year1408.

Q508.A line on a map joining places of equal rainfall is called an __________

Easy
A isohyet or isohyetal line
B Isotherm
C Isobar
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

A line on a map joining places of equal rainfall is called an isohyet or isohyetal line.

Q509.Movement of earth material as a unit along a curved surface is called _______.

Easy
A Slump
B Mud out
C Lava
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

Movement of earth material as a unit along a curved surface is called Slump..

Q510.The hottest desert in the world is _______

Easy
A Sahara
B Atacama
C Mojave
D Lut desert
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: D

The hottest desert in the world is Lut desert.

Q511.The rear view mirror of a motor vehicle is ______

Easy
A Concave
B Convex
C Plane
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

The rear view mirror of a motor vehicle is Convex.

Q512.Sanitation is the ______ means of promoting health through prevention of human contact with the hazards of waste .

Easy
A Hygienic
B Proper
C Better
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

Sanitation is the Hygienic means of promoting health through prevention of human contact with the hazards of waste..

Q513.Autopsy is taking organ from______

Easy
A Living
B Dead
C Inebriety
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Autopsy is taking organ fromDead.

Q514.I am sick _______this idle life .

Easy
A of
B off
C from
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

I am sick ofthis idle life..

Q515.No body _____ you could be selfish .

Easy
A But
B Only
C From
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

No body But you could be selfish..

Q516.He tames animals because he _____

Easy
A is fond of them
B hates them
C seldom loves them
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

He tames animals because he is fond of them.

Q517.Travelling from place to place is called _______.

Easy
A Journeying
B Itinerant
C Vacationing
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Travelling from place to place is called Itinerant..

Q518.Beloved to married man ______

Easy
A Monogamy
B Bigamy
C Polygamy
D paramour
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: D

Beloved to married man paramour.

Q519.Layout of handout defines ________.

Easy
A Handout master
B Handout slave
C Handout design
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

Layout of handout defines Handout master..

Q520.Ethanol extracted from sugarcane can be used in _____ as an alternative fuel for cars .

Easy
A China
B Japan
C Brazil
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Ethanol extracted from sugarcane can be used in Brazil as an alternative fuel for cars..