FILTER BY SUBTOPIC

Showing 501–520 of 3711

Q501.Which crop is known as Kharif crop

Easy
A Wheat
B Cotton
C Maize
D Gram
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q502.Midshipman rank of Navy is equal to which rank of army?

Easy
A Captian
B 2nd Lieutenant
C Colonel
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q503.Official language of Jammu and Kashmir is?

Easy
A Kashmiri
B Urdu
C Hindi and Urdu
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q504.Fame of Shamim Ara rests in?

Easy
A Being Actress
B Social Worker
C Politician
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q505.Tulbul Navigation water project was built on?

Easy
A Wullar Lake
B Dal Lake
C Verinage lake
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q506.Sagar Doab Connects:

Easy
A Chenab-Jhelum
B Indus-Jehlum
C Sutlej-Chenab
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q507.Ganda Singh border connects:

Easy
A Ferozpur-Qasur
B Sialkot-Gurdaspur
C Amritsar-Lahore
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q508.Kronborg Castle is in:

Easy
A Austria
B Morocco
C Denmark
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q509.Which operation will you perform if you need to move a block of text:

Easy
A Cut and Paste
B Copy and Paste
C Drag and Paste
D None of thse
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q510.Power Point is used for.

Easy
A Animations
B Video
C Audio
D All of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q511.Which thing the brain demands the most :

Easy
A Glucose
B Proteins
C Lipids
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q512.The Strongest type of Energy is:

Easy
A Thermal
B Bio Energy
C Nuclear
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q513.Which is the hardest:

Easy
A Iron
B Diamond
C Aluminium
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q514.The Process of Protection of iron by Zinc coating is called:

Easy
A Tempering
B Galvanizing
C Smelting
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q515.The most naturally event in Nutrient Cycle is :

Easy
A Secondary Production
B Nutrient Cycle
C Primary Production
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q516.To pull Socks Up means.

Easy
A To get ready
B Already late
C To start
D None of these \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q517.Do you understand what I mean?

Easy
A What I mean is understand by you?
B What I mean is that understood by you?
C Is what I mean is understood by you?
D None of these \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q518.The so0n amused himself. himself is

Easy
A Noun
B Adverb
C Pronoun
D None of these \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q519.If a school cafeteria needs C cans of soup each week for each student, and if there are students in the school, for how many weeks will X cans soup last?

Easy
A XS/C
B S/CX
C X/CS
D None of these \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q520.Current Deputy Chairman of Senate is:

Easy
A Saleem Mandviwala
B Sabir Baloch
C Abdul Ghafoor Haidari
D Syedaal Khan Nasar \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: D